Nem titok, szeretnénk, ha a kiváló minőségű magyar borok ott lennének a világ élvonalában - mondta Fazekas Sándor. Hozzátette: a cél többek között az, hogy a bor és a turizmus „forrjon össze”, és az ország gyönyörű tájai rengeteg külföldi látogatót vonzzanak a világ minden szegletéből. Az lenne a jó eredmény, ha egyre több olyan sikeres pincészet működne Magyarországon, mint a Patricius Borház, amely boraival számos aranyérmet gyűjtött rangos nemzetközi versenyeken Angliában, Franciaországon, Japánon és Kanadában – fogalmazott Fazekas Sándor.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az egyedülálló mikroklíma, a talaj, az itt termesztett szőlőfajták, az évszázados hagyományok a magyar szőlő- és borkultúra ékkövévé tették a Tokaji borvidéket. A borászok kezdeményezése és kormányzati szándék találkozott egymással, amikor a tárca újraindította a nagy múltú, de az utóbbi években a megszűnés határára sodródott Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetét Tarcalon. A biológiai alapok fenntartása mellett a kutatás-fejlesztés, a nemesítés eredményei és a borászati technológiák fejlesztése tovább gazdagítják a tokaji borok ízvilágát.
A Tokaji bor palackba zárt Magyarország – fogalmaz a közlemény. Ahol felbontják és megízlelik, ott jelen van Magyarország az illatokban, a színekben, az ízekben, az emlékképekben, a felidézett élményekben. A hagyományossá vált diplomata szüretek közös élményeivel lassan-lassan a magyar borok és a magyar szőlészek-borászok nagyköveteivé is válnak, és elviszik a jó hírünket szerte a világban – állapította meg a vidékfejlesztési miniszter. (forrás: Agromonitor)
Diplomataszüret Tokajban
A Tokaji borvidéken található bodrogkisfaludi Patrícius Borház szüretén vettek részt. Fazekas Sándor vidékfejlesztési- és Martonyi János külügyminiszter meghívására a Magyarországra akkreditált nagykövetek és a mezőgazdasági attasék. "A Tokaji bor palackba zárt Magyarország - fogalmaz a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.