Diplomataszüret Tokajban

A Tokaji borvidéken található bodrogkisfaludi Patrícius Borház szüretén vettek részt. Fazekas Sándor vidékfejlesztési- és Martonyi János külügyminiszter meghívására a Magyarországra akkreditált nagykövetek és a mezőgazdasági attasék. "A Tokaji bor palackba zárt Magyarország - fogalmaz a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye.

Nem titok, szeretnénk, ha a kiváló minőségű magyar borok ott lennének a világ élvonalában - mondta Fazekas Sándor. Hozzátette: a cél többek között az, hogy a bor és a turizmus „forrjon össze”, és az ország gyönyörű tájai rengeteg külföldi látogatót vonzzanak a világ minden szegletéből. Az lenne a jó eredmény, ha egyre több olyan sikeres pincészet működne Magyarországon, mint a Patricius Borház, amely boraival számos aranyérmet gyűjtött rangos nemzetközi versenyeken Angliában, Franciaországon, Japánon és Kanadában – fogalmazott Fazekas Sándor.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az egyedülálló mikroklíma, a talaj, az itt termesztett szőlőfajták, az évszázados hagyományok a magyar szőlő- és borkultúra ékkövévé tették a Tokaji borvidéket. A borászok kezdeményezése és kormányzati szándék találkozott egymással, amikor a tárca újraindította a nagy múltú, de az utóbbi években a megszűnés határára sodródott Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetét Tarcalon. A biológiai alapok fenntartása mellett a kutatás-fejlesztés, a nemesítés eredményei és a borászati technológiák fejlesztése tovább gazdagítják a tokaji borok ízvilágát.
A Tokaji bor palackba zárt Magyarország – fogalmaz a közlemény. Ahol felbontják és megízlelik, ott jelen van Magyarország az illatokban, a színekben, az ízekben, az emlékképekben, a felidézett élményekben. A hagyományossá vált diplomata szüretek közös élményeivel lassan-lassan a magyar borok és a magyar szőlészek-borászok nagyköveteivé is válnak, és elviszik a jó hírünket szerte a világban – állapította meg a vidékfejlesztési miniszter. (forrás: Agromonitor)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.