Nem titok, szeretnénk, ha a kiváló minőségű magyar borok ott lennének a világ élvonalában - mondta Fazekas Sándor. Hozzátette: a cél többek között az, hogy a bor és a turizmus „forrjon össze”, és az ország gyönyörű tájai rengeteg külföldi látogatót vonzzanak a világ minden szegletéből. Az lenne a jó eredmény, ha egyre több olyan sikeres pincészet működne Magyarországon, mint a Patricius Borház, amely boraival számos aranyérmet gyűjtött rangos nemzetközi versenyeken Angliában, Franciaországon, Japánon és Kanadában – fogalmazott Fazekas Sándor.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az egyedülálló mikroklíma, a talaj, az itt termesztett szőlőfajták, az évszázados hagyományok a magyar szőlő- és borkultúra ékkövévé tették a Tokaji borvidéket. A borászok kezdeményezése és kormányzati szándék találkozott egymással, amikor a tárca újraindította a nagy múltú, de az utóbbi években a megszűnés határára sodródott Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetét Tarcalon. A biológiai alapok fenntartása mellett a kutatás-fejlesztés, a nemesítés eredményei és a borászati technológiák fejlesztése tovább gazdagítják a tokaji borok ízvilágát.
A Tokaji bor palackba zárt Magyarország – fogalmaz a közlemény. Ahol felbontják és megízlelik, ott jelen van Magyarország az illatokban, a színekben, az ízekben, az emlékképekben, a felidézett élményekben. A hagyományossá vált diplomata szüretek közös élményeivel lassan-lassan a magyar borok és a magyar szőlészek-borászok nagyköveteivé is válnak, és elviszik a jó hírünket szerte a világban – állapította meg a vidékfejlesztési miniszter. (forrás: Agromonitor)
Diplomataszüret Tokajban
A Tokaji borvidéken található bodrogkisfaludi Patrícius Borház szüretén vettek részt. Fazekas Sándor vidékfejlesztési- és Martonyi János külügyminiszter meghívására a Magyarországra akkreditált nagykövetek és a mezőgazdasági attasék. "A Tokaji bor palackba zárt Magyarország - fogalmaz a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől
Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme
A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék
A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját
A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől
Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája
A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál
Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának
A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének
A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.