Egri borász a "Jövő ígérete"

Az után, hogy a napokban a dr. Lőrincz György vezette St. Andrea pincészet megkapta a legnagyobb tekintélyű magyar borászatnak járó elismerést, a Prestige Award szakmai díjat, egy újabb nagy egri sikernek örülhet az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező borvidék..

November 26-án, szombaton este - immár nyolcadik alkalommal - osztotta ki hazánkban az Ernst and Young világcég „Az év üzletembere - díjakat”, s a gálán a „Jövő ígérete” címet az egri Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa kapta. (Az év üzletembere Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. Elnöke lett, a „Példakép” kategóriában Zwack Péter győzött, a „Merész újító” kategóriában Matusz Balázst díjazták.)

Habis László polgármester nagy örömmel hallotta a hírt az újabb egri borászsikerről, és közleményben gratulált a fiatal egri szakemberek.
"A példás alázattal és kreativitással dolgozó Bolyki János munkáját figyelve, borait ízlelve már eddig is biztos volt abban, hogy a fiatalember egy nagy ígéret és nagy valószínűséggel ő lehet a következő az Egri Borvidékről, aki elnyerheti az Év borásza címet. A „Jövő ígérete” elismerés méltó helyre jutott, hiszen a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tevékenysége, a borászat által kitűzött célok bemutatják: miként lehet élni az egri termőhely párját ritkító adottságaival" – szögezte le Eger polgármestere.
"Büszke vagyok Bolyki János sikerére, tevékenységének köszönhetően ma ismét Eger borainak dicséretétől hangos az ország. A gratuláció mellett minden egri polgár nevében kívánom, hogy remek ízlését, szakértelmét a továbbiakban is fűszerezze a rá jellemző kedves, fiatalos lendülettel, alázattal és üdítő humorral. A jól megérdemelt siker lám, nem marad el: „A jövő reménysége” jó úton jár!"


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.