Egri borász a "Jövő ígérete"

Az után, hogy a napokban a dr. Lőrincz György vezette St. Andrea pincészet megkapta a legnagyobb tekintélyű magyar borászatnak járó elismerést, a Prestige Award szakmai díjat, egy újabb nagy egri sikernek örülhet az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező borvidék..

November 26-án, szombaton este - immár nyolcadik alkalommal - osztotta ki hazánkban az Ernst and Young világcég „Az év üzletembere - díjakat”, s a gálán a „Jövő ígérete” címet az egri Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa kapta. (Az év üzletembere Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. Elnöke lett, a „Példakép” kategóriában Zwack Péter győzött, a „Merész újító” kategóriában Matusz Balázst díjazták.)

Habis László polgármester nagy örömmel hallotta a hírt az újabb egri borászsikerről, és közleményben gratulált a fiatal egri szakemberek.
"A példás alázattal és kreativitással dolgozó Bolyki János munkáját figyelve, borait ízlelve már eddig is biztos volt abban, hogy a fiatalember egy nagy ígéret és nagy valószínűséggel ő lehet a következő az Egri Borvidékről, aki elnyerheti az Év borásza címet. A „Jövő ígérete” elismerés méltó helyre jutott, hiszen a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tevékenysége, a borászat által kitűzött célok bemutatják: miként lehet élni az egri termőhely párját ritkító adottságaival" – szögezte le Eger polgármestere.
"Büszke vagyok Bolyki János sikerére, tevékenységének köszönhetően ma ismét Eger borainak dicséretétől hangos az ország. A gratuláció mellett minden egri polgár nevében kívánom, hogy remek ízlését, szakértelmét a továbbiakban is fűszerezze a rá jellemző kedves, fiatalos lendülettel, alázattal és üdítő humorral. A jól megérdemelt siker lám, nem marad el: „A jövő reménysége” jó úton jár!"


Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.