Egri borász a "Jövő ígérete"

Az után, hogy a napokban a dr. Lőrincz György vezette St. Andrea pincészet megkapta a legnagyobb tekintélyű magyar borászatnak járó elismerést, a Prestige Award szakmai díjat, egy újabb nagy egri sikernek örülhet az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező borvidék..

November 26-án, szombaton este - immár nyolcadik alkalommal - osztotta ki hazánkban az Ernst and Young világcég „Az év üzletembere - díjakat”, s a gálán a „Jövő ígérete” címet az egri Bolyki János, a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosa kapta. (Az év üzletembere Soós Csaba, az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. Elnöke lett, a „Példakép” kategóriában Zwack Péter győzött, a „Merész újító” kategóriában Matusz Balázst díjazták.)

Habis László polgármester nagy örömmel hallotta a hírt az újabb egri borászsikerről, és közleményben gratulált a fiatal egri szakemberek.
"A példás alázattal és kreativitással dolgozó Bolyki János munkáját figyelve, borait ízlelve már eddig is biztos volt abban, hogy a fiatalember egy nagy ígéret és nagy valószínűséggel ő lehet a következő az Egri Borvidékről, aki elnyerheti az Év borásza címet. A „Jövő ígérete” elismerés méltó helyre jutott, hiszen a Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet tevékenysége, a borászat által kitűzött célok bemutatják: miként lehet élni az egri termőhely párját ritkító adottságaival" – szögezte le Eger polgármestere.
"Büszke vagyok Bolyki János sikerére, tevékenységének köszönhetően ma ismét Eger borainak dicséretétől hangos az ország. A gratuláció mellett minden egri polgár nevében kívánom, hogy remek ízlését, szakértelmét a továbbiakban is fűszerezze a rá jellemző kedves, fiatalos lendülettel, alázattal és üdítő humorral. A jól megérdemelt siker lám, nem marad el: „A jövő reménysége” jó úton jár!"


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.