Együtt emlékeznek Haraszthy Ágostonra

Közös, amerikai-magyar megemlékezést szerveznek Haraszthy Ágoston, a kaliforniai borászat magyar atyja születésének 200. évfordulója alkalmából - derült ki a Los Angeles-i magyar főkonzulátusnak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményéből.

A 2012-ben megtartandó bicentenáriumi megemlékezésekről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter állapodott meg a Haraszthy Ágoston által 1857-ben alapított Buena Vista Pincészet jelenlegi tulajdonosával.


Fazekas Sándor az Egyesült Államokban november 9-16. között tett látogatás. Útja során megtekintette a kaliforniai Napa-völgyben rendezett Wine+Grape EXPO, szőlészeti és borászati kiállítást és vásárt, üzletemberekkel tárgyalt a magyar-amerikai mezőgazdasági kapcsolatok további fejlesztéséről. Több pincészetet és organikus farmot meglátogatott, ahol a modern termelési módszerekkel ismerkedett meg, s tárgyalt Los Angeles megye mezőgazdasági biztosával.
A vidékfejlesztési miniszter látogatást tett az Egyesült Államok legnagyobb presztízsű mezőgazdasági felsőoktatási intézményében, a Davis-i Kaliforniai Egyetemen, ahol megtekintette az egyetem élelmiszeripari kísérleti laboratóriumait. Az egyetem dékánjával folytatott megbeszélésein megállapodtak arról, hogy a hasonló profilú magyar felsőoktatási intézményekkel való együttműködés kialakításának érdekében kölcsönös lépéseket tesznek. Mindkét fél érdekelt abban, hogy a mezőgazdasági kutatóközpontok között is együttműködés alakuljon ki.
A vidékfejlesztési miniszter, aki washingtoni tárgyalásait követően érkezett a nyugat partra, találkozott a helyi magyar közösség vezetőivel is. A miniszteri delegáció tagja volt Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár és Kiss István, a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója is. (MTI)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.