Ehető kávéspoharakat tesztel egy légitársaság

Mi lehet jobb egy isteni, gőzölgő feketénél? Az Air New Zealand szerint egy roppanó, édes… pohár.

Új-Zéland nemzeti légitársasága a fedélzeti hulladék csökkentése érdekében új, ehető kávéspoharakkal kísérletezik, írja a CNN. Bár a vállalat eddig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra – például mind a gépeiken, mind csatolt létesítményeiben biológiailag lebomló poharakban kínálta az italokat – most egy még felelősebb verzióval próbálkozik - írja a Magyar Konyha.

Az Air New Zealand ebben egy kiwi családi vállalkozás, a Twiice segítségét kérte, amelynek fő profilja olyan növényi alapú poharak gyártása, amelyek teljes mértékben elfogyaszthatóak, ráadásul finomak is. Úgy tudni, hogy a járatokon most bevezetésre kerülő poharak vaníliás ízesítést kaptak, és garantáltan, olvadás nélkül ellenállnak a beletöltött forró italoknak.

A légitársaság képviselője, Niki Chave elmondta, hogy az Air New Zealand gépein évente mintegy 8 millió pohár fogy, amelyeket hamarosan teljesen felválthatnak a Twiice termékei. A tesztidőszak sikeres volt: az utasok szerint az ehető poharak kifejezetten finomak. A vállalat híresen ügyel a környezetre, idén júliustól például a szószaikat és önteteiket kínálják újrahasznosítható tálkákban az egyenként csomagolt műanyagdobozkák helyett. Ugyan a mostani poharak a két cég egyszeri együttműködésének eredményei, a kedvező reakciókat látva elképzelhető, hogy a jövőben további közös projektek is születhetnek. Jamie Cashmore, a Twiice társalapítója megerősítette, hogy már dolgoznak is egy kibővített termékcsaládon, amelyben a poharak mellett ehető tányérok és evőeszközök is helyet kapnak.

Forrás: Magyar Konyha


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.