Ehető kávéspoharakat tesztel egy légitársaság

Mi lehet jobb egy isteni, gőzölgő feketénél? Az Air New Zealand szerint egy roppanó, édes… pohár.

Új-Zéland nemzeti légitársasága a fedélzeti hulladék csökkentése érdekében új, ehető kávéspoharakkal kísérletezik, írja a CNN. Bár a vállalat eddig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra – például mind a gépeiken, mind csatolt létesítményeiben biológiailag lebomló poharakban kínálta az italokat – most egy még felelősebb verzióval próbálkozik - írja a Magyar Konyha.

Az Air New Zealand ebben egy kiwi családi vállalkozás, a Twiice segítségét kérte, amelynek fő profilja olyan növényi alapú poharak gyártása, amelyek teljes mértékben elfogyaszthatóak, ráadásul finomak is. Úgy tudni, hogy a járatokon most bevezetésre kerülő poharak vaníliás ízesítést kaptak, és garantáltan, olvadás nélkül ellenállnak a beletöltött forró italoknak.

A légitársaság képviselője, Niki Chave elmondta, hogy az Air New Zealand gépein évente mintegy 8 millió pohár fogy, amelyeket hamarosan teljesen felválthatnak a Twiice termékei. A tesztidőszak sikeres volt: az utasok szerint az ehető poharak kifejezetten finomak. A vállalat híresen ügyel a környezetre, idén júliustól például a szószaikat és önteteiket kínálják újrahasznosítható tálkákban az egyenként csomagolt műanyagdobozkák helyett. Ugyan a mostani poharak a két cég egyszeri együttműködésének eredményei, a kedvező reakciókat látva elképzelhető, hogy a jövőben további közös projektek is születhetnek. Jamie Cashmore, a Twiice társalapítója megerősítette, hogy már dolgoznak is egy kibővített termékcsaládon, amelyben a poharak mellett ehető tányérok és evőeszközök is helyet kapnak.

Forrás: Magyar Konyha


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?