Eladó a pécsi pezsgőgyár

A Cézár Pincészet tulajdonosa, a Cezar Winery Kft. értékesíteni kívánja a több mint 160 éves pécsi Littke Pezsgőgyárat.

A műemlék jellegű belvárosi ingatlant a feldolgozóval, az itt található étteremmel, vendégszobákkal, irodákkal, valamint az ötszintes, összesen két kilométer hosszú, turisztikai szempontból is értékes pincerendszerrel együtt hirdették meg - írja a Napi Gazdaság.

Eladó a Littke márkanév is − a vagyonelemekért összesen egymilliárd forintot kérnek. Az értékesítésben része van annak, hogy a borral is foglalkozó Cezar Winery Kft. a Zala megyei Nagyradán levő mintegy 100 hektáros szőlőterülete közelében kíván − pályázati források segítségével − korszerű borfeldolgozót és palackozót építeni. Az is az ingatlan eladása mellett szól − mondta el Stefán Császár, a társaság tulajdonosa a Dunántúli Naplónak −, hogy a pécsi történelmi belváros megközelítése egyre körülményesebb, különösen kamionokkal.

A pezsgőgyárat a Littke család alapította 1859-ben, az üzem a századforduló előtt császári és királyi udvari szállító lett. A céget 1949-ben államosították, a pezsgőgyártás csak 1966-ban indult újra az akkor Pannonvin Pezsgőgyár nevű, döntően a szovjet piacra termelő üzemben. A Littke Pezsgőgyár 1995-ben került a Cezar Winery tulajdonosainak birtokába.

Forrás: Index/Élelmiszer Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.