Eladó a pécsi pezsgőgyár

A Cézár Pincészet tulajdonosa, a Cezar Winery Kft. értékesíteni kívánja a több mint 160 éves pécsi Littke Pezsgőgyárat.

A műemlék jellegű belvárosi ingatlant a feldolgozóval, az itt található étteremmel, vendégszobákkal, irodákkal, valamint az ötszintes, összesen két kilométer hosszú, turisztikai szempontból is értékes pincerendszerrel együtt hirdették meg - írja a Napi Gazdaság.

Eladó a Littke márkanév is − a vagyonelemekért összesen egymilliárd forintot kérnek. Az értékesítésben része van annak, hogy a borral is foglalkozó Cezar Winery Kft. a Zala megyei Nagyradán levő mintegy 100 hektáros szőlőterülete közelében kíván − pályázati források segítségével − korszerű borfeldolgozót és palackozót építeni. Az is az ingatlan eladása mellett szól − mondta el Stefán Császár, a társaság tulajdonosa a Dunántúli Naplónak −, hogy a pécsi történelmi belváros megközelítése egyre körülményesebb, különösen kamionokkal.

A pezsgőgyárat a Littke család alapította 1859-ben, az üzem a századforduló előtt császári és királyi udvari szállító lett. A céget 1949-ben államosították, a pezsgőgyártás csak 1966-ban indult újra az akkor Pannonvin Pezsgőgyár nevű, döntően a szovjet piacra termelő üzemben. A Littke Pezsgőgyár 1995-ben került a Cezar Winery tulajdonosainak birtokába.

Forrás: Index/Élelmiszer Online


Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.