Életműdíjjal tüntetik ki Juan Mari Arzakot

A San Sebastian-i Arzak étterem tulajdonos-konyhafőnökének neve összeforrt a modern baszk konyha fogalmával.

Arzak családja generációk óta viszi a San Sebastian-i éttermet, Juan Mari Arzak 1966 óta áll a vállalkozás élén, immáron leánya, Elena támogatásával. Az étterem három Michelin csillagal büszkélkedhet, Elena pedig csak célfotóval maradt le néhány napja a Veuve Cliquot díjról, mellyel a világ legjobb női konyhafőnökét jutalmazzák. “Ha zenei értelemben gondolnak ránk, akkor én vagyok az öreg rocker, és a lányom, Elena, a heavy metal!” – mondta Juan Mari Arzak.

 

(Foto:Jesús Uriarte / E lPais)

Egy 1976-os madridi konferencián találkozása Paul Bocuse-zel indította el a spanyol konyha megújításának útján, melyen végül eljutott a molekuláris gasztronómiáig.

A baszk szakácsfenomén egyébként a spanyol idegenforgalom és gasztroturizmus érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért március végén megkapta a legmagasabb spanyol polgári kitüntetést, a Polgári Érdemrend Nagykeresztjét. Juan Mari Arzakot a szélesebb közönség „A csirke, a hal és a királyrák” című filmből ismerheti.

A S.Pelegrino Best 50 Életműdíját korábban olyan szakácszsenik kapták, mint Joel Robuchon, Gualtiero Marchesi, Paul Bocuse, Albert és Michel Roux, Eckart Witzigmann és Alice Waters. A sor méltó folytatója Juan Mari Arzak.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.