Mint írják, tudják, hogy erre a fogyasztók jelölték őket, de sajnos a szervezők figyelmen kívül hagyták kérésüket, hogy ezen a szavazáson nem kívánnak részt venni, valamint semmilyen formában nem szeretnének közreműködni az ehhez kapcsolódó rendezvényeken.
A fiatal borászokat tömörítő Junibor múltbéli személyes tapasztalataikra hivatkozva „teljesen elhatárolódik ettől a szavazástól és annak rendezőitől”. Az elmúlt időben többször is egyértelműen kérték a szervezőket, hogy távolítsák el neveiket a listáról. Ennek ők nem voltak hajlandóak eleget tenni és erről a kérésükről a fogyasztókat sem tájékoztatták. A levél aláírói ezért „nem tehetnek mást, minthogy a nyilvánosság felé fordulva kérnek mindenkit, hogy szavazataikkal a többi jelöltet támogassák”. A Junibor tagjai nem vesznek részt semmilyen eseményen, mely e szavazással összefügg – szögezték le a nyílt levélben.
A levelet Árvay Angelika, Bolyki János, Bukolyi Marcell, dr. Demeter Endre, Frittmann Péter, Gál Péter, Gere Andrea, Gere Viktória és Zsolt, Hernyák Tamás, ifj. Gál Tibor, ifj. Dúzsi Tamás, ifj. Figula Mihály, ifj. Heimann Zoltán, ifj. Kamocsay Ákos, ifj. Szepsy István, Jandl Arnold, Jekl Flóra, Kiss Gábor, Konyári Dániel, Miklós Csabi, Sebestyén Csaba, Takler András és Vesztergombi Csaba, Wille-Baumkauff Stefán írta alá. (forrás: Agromonitor)
Elhatárolódik a Junibor a versengéstől
A Junibor Egyesület tagjai akaratukon kívül kerültek fel a Bor-agora által szervezett 2011 Fiatal Magyar Borásza címú internetes szavazás jelöltjeit tartalmazó listára – írja honlapján megjelent nyílt levelében a Junibor.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.