A társaság vagyonát a cég egyik korábbi hitelezője, a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolta meg egy leányvállalatán keresztül - közölte Szűcs Zoltán.
Elmondta: a 2009 áprilisában elindult felszámolási eljárás keretében ez volt a 11. kiírás a cég vagyonára.
A teljes feldolgozó kapacitást, a 4,5 kilométernyi pincerendszert és a 200 ezer palacknyi muzeális borkészletet nettó egymillió forintért árulta a felszámolással megbízott Ratis Kft.
Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban állagmegóvást végeztek az üzemben, így egyszeri karbantartást követően azonnal újraindítható volna a termelés.
Murányi Ákos, a Raiffeisen PR menedzsere közlése szerint a bank - egy leányvállalata útján - azért vette meg az Egervin eszközeit, mert senki nem volt, aki a bank által reálisnak tartott árat akár csak megközelítő ajánlatot is tett volna az eszközök egészére.
Ugyanakkor elvetik a gépek, berendezések és ingatlanok darabonkénti értékesítését. Ugyanis a bank álláspontja szerint csak a termelőeszközök egybetartásával marad esély a borászat újraindítására.
A bank ugyan hosszabb távon nem kívánja birtokolni az üzemet, ám felelős tulajdonosként meg fogja vizsgálni, hogy miként lehet veszteség nélkül üzemeltetni.
Ha a vizsgálati eredmények egyértelműen kedvezőek, akkor újra termelni fog az üzem; ezzel együtt a Raiffeisen Bank egyértelmű célja, hogy néhány éven belül megfelelő, az egykori hírnévhez méltó szakmai befektető vegye meg a céget - mondta a menedzser.
A felszámolás megindításakor az Integrált Borgazdasági Zrt., a követelések szerint 2,2 milliárd forinttal tartozott a hitelezőknek. (MTI)
Elkelt a volt Egervin
(MTI) - Tíz sikertelen értékesítési pályázat után elkelt a felszámolás alatt álló Integrált Borgazdasági Zrt., az egri borászat egykori zászlóshajójaként számon tartott Egervin - tájékoztatta a cég felszámolóbiztosa szerdán az MTI-t.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.