Ellenőr fogta róka a konyhán

Még az ellenőröknek is elállt a szava, amikor egy rutin ellenőrzés közben az egyik magdeburgi gyorsétkezdében rókát találtak a konyhában. Éppen az állat előkészítése során sikerült rajtakapni Thuc Van N. - t (60), a szakácsot, ahogy a konyhakövön darabolta a tetemet - írja a Blikk.

A helyi újság tudósítása szerint az állat már konyhakész állapotban volt. Az ellenőrök természetesen azonnal bezáratták az éttermet és jelezték az esetet a rendőrség és az ügyészség felé. A tetemet a stendali Állami Egészségügyi Intézetben vizsgálják, hogy kiderítsék vajon betegség miatt pusztult el az állat vagy agyonlőtték.

- Veszettségtől nem kell félni - nyilatkozta Klaus Kutschmann (69), a magdeburgi állatklinika vezetője. - Az azonban lehetséges, hogy trichinella nevű élősködő vagy féreg élt a beleiben, de az is elképzelhető, hogy szalmonellával fertőzött a hús. Extrém esetekben mindhárom okozhat halált is az embernél.

A Bild magazin információja szerint az étterem tulajdonosa azt állítja, nem ölték meg az állatot. A róka tetemét állítólag az utcán találták, és kizárólag saját fogyasztásra akarták elkészíteni. (forrás: Bild- Blikk)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.