Ahogy a radiocafé gasztrománia című műsorában Miguel Vieira tegnap elmondta, azért érkezett pár napra Portugáliából Budapestre, hogy Gerendai Károllyal, a Costest társtulajdonosával esetleges visszatéréséről tárgyaljon! adta hírül az Otthon édes blog.Mint ismert, Miguel Vieira volt az a séf, aki mindössze másfél év alatt a Michelin-csillagig repítette a Ráday utcai éttermet. Ilyen rövid idő alatt ez talán még senkinek sem sikerült a világon, pláne nem újonnan megnyíló étterem esetén. A Costes csillaga Magyarország első és egyetlen csillagát jelenti!Bár Miguel decemberi távozása óta egy szintén nagyon jó, argentín séf vezeti a Costes konyháját, a szakma mégis egyetért abban, hogy az elismerést valójában a portugál fiú szerezte. Nagy megrökönyödést is keltett, amikor kiderült (még a csillag előtt), hogy Miguel visszatér a hazájába, Portugáliába.A tegnapi sikeres tárgyalási fordulót ma még egy újabb meeting követi, ahol remélhetőleg sikerül megállapodniuk a részletekben. Legkésőbb a jövő héten várható döntés az ügyben. Miguelnek már fejben kész is van a menüje, amit csinálna visszatérése esetén a Costesben. Persze ha minden jól megy, akár ennek ismertetésére, akár a visszaköltözéssel kapcsolatos válasz ma is kiderülhet. Amennyiben sikerül megállapodniuk, Miguel egy hónap múlva átveheti a konyha vezetését.
Elmúlt a portugál séf honvágya
Megegyezett Gerendai Károly a tulajdonosok képviseltében Miguel Vieirával, így a portugál szakács már a nyáron visszatér a Costesbe, majd némi tájékozódás és csapatépítés után átveszi a konyhát újra a távozó Nicolás Delgadótól! A régi-új séf december végén csillapíthatatlan honvágyával magyarázta távozását...

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.