Elmúlt a portugál séf honvágya

Megegyezett Gerendai Károly a tulajdonosok képviseltében Miguel Vieirával, így a portugál szakács már a nyáron visszatér a Costesbe, majd némi tájékozódás és csapatépítés után átveszi a konyhát újra a távozó Nicolás Delgadótól! A régi-új séf december végén csillapíthatatlan honvágyával magyarázta távozását...

Ahogy a radiocafé gasztrománia című műsorában Miguel Vieira tegnap elmondta, azért érkezett pár napra Portugáliából Budapestre, hogy Gerendai Károllyal, a Costest társtulajdonosával esetleges visszatéréséről tárgyaljon! adta hírül az Otthon édes blog.Mint ismert, Miguel Vieira volt az a séf, aki mindössze másfél év alatt a Michelin-csillagig repítette a Ráday utcai éttermet. Ilyen rövid idő alatt ez talán még senkinek sem sikerült a világon, pláne nem újonnan megnyíló étterem esetén. A Costes csillaga Magyarország első és egyetlen csillagát jelenti!Bár Miguel decemberi távozása óta egy szintén nagyon jó, argentín séf vezeti a Costes konyháját, a szakma mégis egyetért abban, hogy az elismerést valójában a portugál fiú szerezte. Nagy megrökönyödést is keltett, amikor kiderült (még a csillag előtt), hogy Miguel visszatér a hazájába, Portugáliába.A tegnapi sikeres tárgyalási fordulót ma még egy újabb meeting követi, ahol remélhetőleg sikerül megállapodniuk a részletekben. Legkésőbb a jövő héten várható döntés az ügyben. Miguelnek már fejben kész is van a menüje, amit csinálna visszatérése esetén a Costesben. Persze ha minden jól megy, akár ennek ismertetésére, akár a visszaköltözéssel kapcsolatos válasz ma is kiderülhet. Amennyiben sikerül megállapodniuk, Miguel egy hónap múlva átveheti a konyha vezetését.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.