Elmúlt a portugál séf honvágya

Megegyezett Gerendai Károly a tulajdonosok képviseltében Miguel Vieirával, így a portugál szakács már a nyáron visszatér a Costesbe, majd némi tájékozódás és csapatépítés után átveszi a konyhát újra a távozó Nicolás Delgadótól! A régi-új séf december végén csillapíthatatlan honvágyával magyarázta távozását...

Ahogy a radiocafé gasztrománia című műsorában Miguel Vieira tegnap elmondta, azért érkezett pár napra Portugáliából Budapestre, hogy Gerendai Károllyal, a Costest társtulajdonosával esetleges visszatéréséről tárgyaljon! adta hírül az Otthon édes blog.Mint ismert, Miguel Vieira volt az a séf, aki mindössze másfél év alatt a Michelin-csillagig repítette a Ráday utcai éttermet. Ilyen rövid idő alatt ez talán még senkinek sem sikerült a világon, pláne nem újonnan megnyíló étterem esetén. A Costes csillaga Magyarország első és egyetlen csillagát jelenti!Bár Miguel decemberi távozása óta egy szintén nagyon jó, argentín séf vezeti a Costes konyháját, a szakma mégis egyetért abban, hogy az elismerést valójában a portugál fiú szerezte. Nagy megrökönyödést is keltett, amikor kiderült (még a csillag előtt), hogy Miguel visszatér a hazájába, Portugáliába.A tegnapi sikeres tárgyalási fordulót ma még egy újabb meeting követi, ahol remélhetőleg sikerül megállapodniuk a részletekben. Legkésőbb a jövő héten várható döntés az ügyben. Miguelnek már fejben kész is van a menüje, amit csinálna visszatérése esetén a Costesben. Persze ha minden jól megy, akár ennek ismertetésére, akár a visszaköltözéssel kapcsolatos válasz ma is kiderülhet. Amennyiben sikerül megállapodniuk, Miguel egy hónap múlva átveheti a konyha vezetését.

Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.