Első napirendi pont volt Prohászka Béla elnök bejelentése, mely szerint lemond az elnöki tisztségéről. Bár ezt már korábban írásban megtette, most indokolta is döntését. Legnyomósabb indokként azt említette, hogy mindenki barátságosan ígért, de sehonnét sem tudott támogatást szerezni a terveinek megvalósításához, pedig a gasztronómia magas vezetőink szerint is a húzó ágazathoz tartozik. Példaként említette a Magyar Nemzeti Szakács, Cukrász válogatott nevezési és felkészülési költségeinek előteremtését. Ország image szempontból sem mindegy, hogy a világ legnagyobb gasztronómiai versenyén jelen lesz-e a magyar válogatott, vagy nem.
Az írásos lemondásban szeptember elsejétől nem kívánja ellátni az elnöki teendőket.
Az MNGSz keresi tehát azt a személyt, aki elhívatottságot érez a szakma iránt, elegendő időt tud áldozni érte, van némi gyakorlata civil szervezet vezetésében, angolul vagy németül társalgási szinten kommunikál és elfogadja az MNGSZ alapszabályában deklarált célokat.
Az MNGSz alapszabálya szerint ilyen esetben az új elnök megválasztásáig két alelnök képviseli a Szövetséget.
Pető István tiszteletbeli elnököt kérte fel az Elnökség, hogy a fentebb említett időpontig koordinálja az apparátus munkáját, és a protokoll képviseletet lássa el.
Az Elnöki Tanácsadó Testületnek Prohászka Béla továbbra is tagja marad, biztosítva ezzel, hogy a megkezdett dolgait zökkenőmentesen át tudja adni.
Az Ex-elnök ígéretet tett, hogy továbbra is segíteni fogja az MNGSz kitűzött szakmai céljainak elérését. (forrás: mngsz.com)
Elnököt keres az MNGSz
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2011. szeptember 19-én tartotta első ülését, melyen a lemondott elnök, Prohászka Béla utódlása is napirendre került.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.