Elnököt keres az MNGSz

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2011. szeptember 19-én tartotta első ülését, melyen a lemondott elnök, Prohászka Béla utódlása is napirendre került.

Első napirendi pont volt Prohászka Béla elnök bejelentése, mely szerint lemond az elnöki tisztségéről. Bár ezt már korábban írásban megtette, most indokolta is döntését. Legnyomósabb indokként azt említette, hogy mindenki barátságosan ígért, de sehonnét sem tudott támogatást szerezni a terveinek megvalósításához, pedig a gasztronómia magas vezetőink szerint is a húzó ágazathoz tartozik. Példaként említette a Magyar Nemzeti Szakács, Cukrász válogatott nevezési és felkészülési költségeinek előteremtését. Ország image szempontból sem mindegy, hogy a világ legnagyobb gasztronómiai versenyén jelen lesz-e a magyar válogatott, vagy nem.
Az írásos lemondásban szeptember elsejétől nem kívánja ellátni az elnöki teendőket.
Az MNGSz keresi tehát azt a személyt, aki elhívatottságot érez a szakma iránt, elegendő időt tud áldozni érte, van némi gyakorlata civil szervezet vezetésében, angolul vagy németül társalgási szinten kommunikál és elfogadja az MNGSZ alapszabályában deklarált célokat. 
Az MNGSz alapszabálya szerint ilyen esetben az új elnök megválasztásáig két alelnök képviseli a Szövetséget.
Pető István tiszteletbeli elnököt kérte fel az Elnökség, hogy a fentebb említett időpontig koordinálja az apparátus munkáját, és a protokoll képviseletet lássa el.
Az Elnöki Tanácsadó Testületnek Prohászka Béla továbbra is tagja marad, biztosítva ezzel, hogy a megkezdett dolgait zökkenőmentesen át tudja adni.
Az Ex-elnök ígéretet tett, hogy továbbra is segíteni fogja az MNGSz kitűzött szakmai céljainak elérését. (forrás: mngsz.com)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.