Első napirendi pont volt Prohászka Béla elnök bejelentése, mely szerint lemond az elnöki tisztségéről. Bár ezt már korábban írásban megtette, most indokolta is döntését. Legnyomósabb indokként azt említette, hogy mindenki barátságosan ígért, de sehonnét sem tudott támogatást szerezni a terveinek megvalósításához, pedig a gasztronómia magas vezetőink szerint is a húzó ágazathoz tartozik. Példaként említette a Magyar Nemzeti Szakács, Cukrász válogatott nevezési és felkészülési költségeinek előteremtését. Ország image szempontból sem mindegy, hogy a világ legnagyobb gasztronómiai versenyén jelen lesz-e a magyar válogatott, vagy nem.
Az írásos lemondásban szeptember elsejétől nem kívánja ellátni az elnöki teendőket.
Az MNGSz keresi tehát azt a személyt, aki elhívatottságot érez a szakma iránt, elegendő időt tud áldozni érte, van némi gyakorlata civil szervezet vezetésében, angolul vagy németül társalgási szinten kommunikál és elfogadja az MNGSZ alapszabályában deklarált célokat.
Az MNGSz alapszabálya szerint ilyen esetben az új elnök megválasztásáig két alelnök képviseli a Szövetséget.
Pető István tiszteletbeli elnököt kérte fel az Elnökség, hogy a fentebb említett időpontig koordinálja az apparátus munkáját, és a protokoll képviseletet lássa el.
Az Elnöki Tanácsadó Testületnek Prohászka Béla továbbra is tagja marad, biztosítva ezzel, hogy a megkezdett dolgait zökkenőmentesen át tudja adni.
Az Ex-elnök ígéretet tett, hogy továbbra is segíteni fogja az MNGSz kitűzött szakmai céljainak elérését. (forrás: mngsz.com)
Elnököt keres az MNGSz
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2011. szeptember 19-én tartotta első ülését, melyen a lemondott elnök, Prohászka Béla utódlása is napirendre került.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.