Eltörölte a vendéglátóhelyek péntek éjjel 11 órai, kötelező záróráját a helyi képviselő-testület Nagy Krisztián települési képviselő javaslatára, aki felhívta a figyelmet arra, hogy ha elvárják a helyi adó befizetését az üzletektől, akkor hagyják is keresni őket. Azt is hangsúlyozta: a fiatalok vidékre mennek szórakozni, ha itthon nem tudnak, és hazafelé már többöket érte súlyos baleset. Eljutott az önkormányzathoz 11 helyi vendéglátó levele is. A sörözők, presszók és a csárda vezetői azt kérték a képviselőktől, hogy ne korlátozzák a pénteki nyitvatartási időt, illetve, hogy ne hajnali 5-kor, hanem már 4-kor kinyithassanak. Ez utóbbi kérést azzal indokolták, hogy sokan már reggel 5 előtt munkába indulnak, és őket nem tudják cigarettával és kávéval kiszolgálni. - A reggeli nyitás bennünket nem érint, hiszen csak 7-kor kezdünk, de a péntek éjszakai záróra igen, ezért is csatlakoztam az aláírókhoz - mondta lapunknak Magony László. A Birka csárda és a Mámor presszó üzemeltetője szerint a péntek éjszakai nyitva tartás eltörlése mindenki, nemcsak a vendéglátósok érdeke. - A fiatalok a hétvégeken mindenféleképpen ki akarnak kapcsolódni, és ha itt Mindszenten ezt nem tehetik, akkor a környékbeli településekre utaznak. Tapasztalatunk szerint a pénteki forgalom az erősebb, ezért is kértük, hogy töröljék el a korai zárórát - mondta.
Eltörölték a pénteki zárórát Mindszenten
Mostantól nem korlátozzák a mindszenti vendéglátóhelyek pénteki nyitva tartását. A képviselő-testület módosította a rendeletet, engedve 11 üzemeltető kérésének – írta meg a Dél-Magyarország.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.