Hargita megye egészére kiterjed a fogyasztóvédelem május végéig tartó akciója, melynek során panziókat, éttermeket ellenőriznek a felügyelők. A szükséges engedélyek mellett vizsgálják a szálláshelyek szolgáltatásainak minőségét, besorolásuk szerinti felszereltségét, az éttermek esetében az élelmiszerek eredetét, tárolását, szavatossági idejét. „A panziók, vendéglők mindenikének fontos, hogy megfelelő szolgáltatásban részesítsék vendégeiket, az ellenőrzésekkel az esetleges hiányosságokra kívánunk rávilágítani. Ezek kiegészítésére időt adunk a cégvezetőknek” – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Kolcsár Béla, a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója. Elmondta: az ellenőrzés időszerűségét a csíksomlyói búcsú közeledte adja, ilyenkor zarándokok százezreit fogadják a megye vendéglátó egységei, erre pedig kellőképpen fel kell készülni. Közölte továbbá, hogy a pünkösdi búcsú helyszínén ellenőrzésekre számíthatnak az árusok is, a megye területén működő, cukrászkészítményeket, illetve a fagylaltot forgalmazó cégek ellenőrzése pedig május végéig tart. (forrás: Székelyhon.ro)
Erdélyben is ellenőriz a fogyasztóvédelem
Vendéglátó egységek ellenőrzését rendelte el a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. A hónap végéig tartó akció célja: a pünkösdi búcsúra érkező zarándokok fogadása előtt kiküszöbölni a szálláshelyek, éttermek esetleges hiányosságait - írja a Székelyhon.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.