Hargita megye egészére kiterjed a fogyasztóvédelem május végéig tartó akciója, melynek során panziókat, éttermeket ellenőriznek a felügyelők. A szükséges engedélyek mellett vizsgálják a szálláshelyek szolgáltatásainak minőségét, besorolásuk szerinti felszereltségét, az éttermek esetében az élelmiszerek eredetét, tárolását, szavatossági idejét. „A panziók, vendéglők mindenikének fontos, hogy megfelelő szolgáltatásban részesítsék vendégeiket, az ellenőrzésekkel az esetleges hiányosságokra kívánunk rávilágítani. Ezek kiegészítésére időt adunk a cégvezetőknek” – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Kolcsár Béla, a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója. Elmondta: az ellenőrzés időszerűségét a csíksomlyói búcsú közeledte adja, ilyenkor zarándokok százezreit fogadják a megye vendéglátó egységei, erre pedig kellőképpen fel kell készülni. Közölte továbbá, hogy a pünkösdi búcsú helyszínén ellenőrzésekre számíthatnak az árusok is, a megye területén működő, cukrászkészítményeket, illetve a fagylaltot forgalmazó cégek ellenőrzése pedig május végéig tart. (forrás: Székelyhon.ro)
Erdélyben is ellenőriz a fogyasztóvédelem
Vendéglátó egységek ellenőrzését rendelte el a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. A hónap végéig tartó akció célja: a pünkösdi búcsúra érkező zarándokok fogadása előtt kiküszöbölni a szálláshelyek, éttermek esetleges hiányosságait - írja a Székelyhon.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.