Erdélyi és magyar diákok főztek - Határtalanul

Erdélyi és magyar diákok kirándultak és sütöttek-főztek közösen a Jendrassik iskolában a Határtalanul nevű program keretében - adta hírül a veszprémi Napló.

A Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola, valamint Veszprém testvérvárosának, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Gazdasági Líceum vendéglátó szakmacsoportjainak tanulói vettek részt a Határtalanul című programban. A pályázat keretében az iskolák vállalták, hogy mind külhonban, mind idehaza egy közös terméket, hazájukra jellemző ételeket hoznak létre közös munkával. Március elején a Jendrassik tizenkét diákja Kolonics Renáta, Pongó Jessica, Stáhl Benjamin, Tóth Enikő, Okváth Evelin, Gazdig Eszter, Kovács Máté, Vörösmarty Nikolett, Vízi Pálma, Horváth Szilvia, Kleinhansz Patrik, Stefanovics Mercédesz - és két kísérő tanáruk, Fazekasné Soltész Rita, Zselyi István utazott Sepsiszentgyörgyre, ahol többek között balatoni fogas terrine-t, betyárlevest húsos tésztabatyuval, epreskacsamájas rétest és bakonyi sertésbordát készítettek.

A sepsiszentgyörgyi iskola vendéglátó szakmacsoport diákjai - Tankó Erika, Jani Izabella, András László, Bán Beáta, Már Zsolt, Jákó Emőke, Kocsis Noémi, Székely Rita, Kádár Zsuzsa, Meszics Szende, Fogarasi Mónika, Kádár Annamária, és két segítő tanáruk, Popa Ildikó, Morau Katalin ahét elején érkeztek Veszprémbe, ahol a várat és az állatkertet járták be. Hatnapos itttartózkodásuk során balatoni hajókiránduláson vettek részt és Tihanyba látogattak. Tegnap ismét együtt alkottak a tankonyhában a magyar diákokkal, aminek eredményeként Székelyföld jellegzetes ételei és italai kerültek az asztalra. A menüsorban szereplő gombás palacsintához és a puliszkával tálalt tárkonyos csirkéhez köményes pálinka, finom borok, valamint bodoki ásványvíz dukált. (forrás: Napló)


Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat

Kiderült, kik kapják idén a Gundel-díjat 

2024. szeptember 20-án hivatalosan bejelentésre került, kik az idei év díjazottjai.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.