Erdélyi és magyar diákok főztek - Határtalanul

Erdélyi és magyar diákok kirándultak és sütöttek-főztek közösen a Jendrassik iskolában a Határtalanul nevű program keretében - adta hírül a veszprémi Napló.

A Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola, valamint Veszprém testvérvárosának, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Gazdasági Líceum vendéglátó szakmacsoportjainak tanulói vettek részt a Határtalanul című programban. A pályázat keretében az iskolák vállalták, hogy mind külhonban, mind idehaza egy közös terméket, hazájukra jellemző ételeket hoznak létre közös munkával. Március elején a Jendrassik tizenkét diákja Kolonics Renáta, Pongó Jessica, Stáhl Benjamin, Tóth Enikő, Okváth Evelin, Gazdig Eszter, Kovács Máté, Vörösmarty Nikolett, Vízi Pálma, Horváth Szilvia, Kleinhansz Patrik, Stefanovics Mercédesz - és két kísérő tanáruk, Fazekasné Soltész Rita, Zselyi István utazott Sepsiszentgyörgyre, ahol többek között balatoni fogas terrine-t, betyárlevest húsos tésztabatyuval, epreskacsamájas rétest és bakonyi sertésbordát készítettek.

A sepsiszentgyörgyi iskola vendéglátó szakmacsoport diákjai - Tankó Erika, Jani Izabella, András László, Bán Beáta, Már Zsolt, Jákó Emőke, Kocsis Noémi, Székely Rita, Kádár Zsuzsa, Meszics Szende, Fogarasi Mónika, Kádár Annamária, és két segítő tanáruk, Popa Ildikó, Morau Katalin ahét elején érkeztek Veszprémbe, ahol a várat és az állatkertet járták be. Hatnapos itttartózkodásuk során balatoni hajókiránduláson vettek részt és Tihanyba látogattak. Tegnap ismét együtt alkottak a tankonyhában a magyar diákokkal, aminek eredményeként Székelyföld jellegzetes ételei és italai kerültek az asztalra. A menüsorban szereplő gombás palacsintához és a puliszkával tálalt tárkonyos csirkéhez köményes pálinka, finom borok, valamint bodoki ásványvíz dukált. (forrás: Napló)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.