A Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola, valamint Veszprém testvérvárosának, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Gazdasági Líceum vendéglátó szakmacsoportjainak tanulói vettek részt a Határtalanul című programban. A pályázat keretében az iskolák vállalták, hogy mind külhonban, mind idehaza egy közös terméket, hazájukra jellemző ételeket hoznak létre közös munkával. Március elején a Jendrassik tizenkét diákja Kolonics Renáta, Pongó Jessica, Stáhl Benjamin, Tóth Enikő, Okváth Evelin, Gazdig Eszter, Kovács Máté, Vörösmarty Nikolett, Vízi Pálma, Horváth Szilvia, Kleinhansz Patrik, Stefanovics Mercédesz - és két kísérő tanáruk, Fazekasné Soltész Rita, Zselyi István utazott Sepsiszentgyörgyre, ahol többek között balatoni fogas terrine-t, betyárlevest húsos tésztabatyuval, epreskacsamájas rétest és bakonyi sertésbordát készítettek.
A sepsiszentgyörgyi iskola vendéglátó szakmacsoport diákjai - Tankó Erika, Jani Izabella, András László, Bán Beáta, Már Zsolt, Jákó Emőke, Kocsis Noémi, Székely Rita, Kádár Zsuzsa, Meszics Szende, Fogarasi Mónika, Kádár Annamária, és két segítő tanáruk, Popa Ildikó, Morau Katalin ahét elején érkeztek Veszprémbe, ahol a várat és az állatkertet járták be. Hatnapos itttartózkodásuk során balatoni hajókiránduláson vettek részt és Tihanyba látogattak. Tegnap ismét együtt alkottak a tankonyhában a magyar diákokkal, aminek eredményeként Székelyföld jellegzetes ételei és italai kerültek az asztalra. A menüsorban szereplő gombás palacsintához és a puliszkával tálalt tárkonyos csirkéhez köményes pálinka, finom borok, valamint bodoki ásványvíz dukált. (forrás: Napló)