Ételsor a jövőből, Dubajban

A nemzetközi „ízművész“, Bompas & Parr az egyik legfuturisztikusabb vacsorával rukkol elő, amelyet Dubajban valaha is láttak. Az Expo 2020 Dubai helyszínén a bőséges vacsora a látogatókat a jelenből a jövőbe repíti többfogásos, színházi élménnyel vegyített ételkülönlegességeivel.

A fogyasztható ételkülönlegességek között lesz olyan, ami világít a sötétben, a desszertek megváltoztatják ízüket, és elképesztően ritka alapanyagból készült ételeket is felszolgálnak – de ez még nem minden!

A vendégek kulináris utazása 2021-ben indul, de hamar több évtizeden is átutazhatnak, és megkóstolhatják a jövő ételeit. A természetvédelmi tényezők is hatással vannak a felszolgált fogásokra, mint az éghajlatváltozás, a robotok, a globális népesség, és az ételpazarlás kihívásai.

 

Mindeközben robotok, színészek és színházi előadók gondoskodnak a szórakoztatásról, mellyel a kezdetektől a legvégéig egy ínyenc kalandra invitálnak. Az esemény, vagyis a The Future of FoodEpochal Banquet (Az ételek jövője: Korszakalkotó Lakoma) az Expo hat hónapos időtartama alatt mindennap megrendezésre kerül.

Sam Bompas, a Bompas & Parr igazgatója elmondta: “Izgatottan várjuk, hogy a The Future of FoodEpochal Banquet programunkat a Dubaji Világkiállítás nemzetközi közönsége elé tárjuk, ahol reményeink szerint vendégeinket arra ösztönözhetjük, hogy pozitívan gondoljanak a mesterséges technológiával előállított ételek valóságára. A vendégek a maguk nemében páratlan ételek, és a minden érzéket felkavaró, magával ragadó élmények révén minden fogással közelebb kerülhetnek a jövőhöz.”

A Dubaji Világkiállítás számos más izgalmas kulináris élményt is kínál, beleértve a burrata bárt, a pékiskolát és a robot baristákat.

Forrás: Travel Advance Hungary


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.