Ételsor a jövőből, Dubajban

A nemzetközi „ízművész“, Bompas & Parr az egyik legfuturisztikusabb vacsorával rukkol elő, amelyet Dubajban valaha is láttak. Az Expo 2020 Dubai helyszínén a bőséges vacsora a látogatókat a jelenből a jövőbe repíti többfogásos, színházi élménnyel vegyített ételkülönlegességeivel.

A fogyasztható ételkülönlegességek között lesz olyan, ami világít a sötétben, a desszertek megváltoztatják ízüket, és elképesztően ritka alapanyagból készült ételeket is felszolgálnak – de ez még nem minden!

A vendégek kulináris utazása 2021-ben indul, de hamar több évtizeden is átutazhatnak, és megkóstolhatják a jövő ételeit. A természetvédelmi tényezők is hatással vannak a felszolgált fogásokra, mint az éghajlatváltozás, a robotok, a globális népesség, és az ételpazarlás kihívásai.

 

Mindeközben robotok, színészek és színházi előadók gondoskodnak a szórakoztatásról, mellyel a kezdetektől a legvégéig egy ínyenc kalandra invitálnak. Az esemény, vagyis a The Future of FoodEpochal Banquet (Az ételek jövője: Korszakalkotó Lakoma) az Expo hat hónapos időtartama alatt mindennap megrendezésre kerül.

Sam Bompas, a Bompas & Parr igazgatója elmondta: “Izgatottan várjuk, hogy a The Future of FoodEpochal Banquet programunkat a Dubaji Világkiállítás nemzetközi közönsége elé tárjuk, ahol reményeink szerint vendégeinket arra ösztönözhetjük, hogy pozitívan gondoljanak a mesterséges technológiával előállított ételek valóságára. A vendégek a maguk nemében páratlan ételek, és a minden érzéket felkavaró, magával ragadó élmények révén minden fogással közelebb kerülhetnek a jövőhöz.”

A Dubaji Világkiállítás számos más izgalmas kulináris élményt is kínál, beleértve a burrata bárt, a pékiskolát és a robot baristákat.

Forrás: Travel Advance Hungary


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.