Évi 50 millió Whopper Magyarországon

Jó hangulatú partyval ünnepelte huszadik magyarországi születésnapját a Burger King, illetve a brand hazai master franchise tulajdonosa, a Fusion Zrt.

A Burger King elsőként nyitott magyar gyorséttermében, az Oktogonon rendezett születésnapi ünnepségen volt minden, ami ilyenkor dukál. Pezsgő, torta, dj és sztárelőadók a színpadon.
A gyorsétterem lánc 1991-ben hozta el emblematikus termékét, a Whoppert Magyarországra, és mint a rendezvényen elhangzott, napjainkban már évente 50 milliót adnak el ebből a szendvicsből. A világon az első Whoppert 1954-ben Miami-ban adták el, az Óvilágba pedig 1975-ben érkezett. Kelet-Európában az Oktogonon lévő Burger King étterem megnyitásakor lehetett első ízben hozzájutni, további érdekesség, hogy megnyitásakor ez az egység volt a világ legnagyobb Burger King gyorsétterme.
A hálózat egységeinek mindössze 10 százalékát üzemelteti maga a cég, kilencven százalék franchise partnerek kezelésében van. Magyarországon a Fusion Zrt. a master franchise tulajdonos. Ez a franchise közösség a siker záloga, tudtuk meg a Burger King Kelet-európai alelnökétől, Elías Díaz Sesé-től.
David Zadicoff, a Fusion Zrt. elnöke elmondta, hogy húsz éve hasonló tömeg előtt nyitották meg Magyarország első Burger King-jét, azóta hetente sok ezer és ezer vendéget fogad az étterem. A cég vezetője felelevenítette a nyitással kapcsolatos emlékeit.
„Szeretnék köszönetet mondani vendégeinknek, akik napról napra bizonyítják hűségüket és támogatásukat – fejezte be szavait az elnök -, nélkülük nem értünk volna el ilyen sikereket.”
Dara Zsolt, a Fusion Zrt. vezérigazgató helyettese köszönetet mondott a cég üzleti partnereinek, akik kitartottak mellettük a két évtized során. Kiemelte, hogy a részvénytársaság tulajdonosai a húsz év alatt minden megtermelt forintot visszaforgattak a vállalkozásba, és a befektetéseik mértéke elérte az ötmilliárd forintot. Ennek is köszönhető, hogy a hálózat immáron huszonnyolc étterme az utóbbi két évben a gazdasági recesszió ellenére is jelentős bevétel növekedést ért el (2010-ben ez 7 százalék volt, 2011-re 6 százalékot és 6,5 milliárd forintos bevételt prognosztizálnak).
„Elmondhatjuk, hogy a kifizetett költségeink 75 százaléka hazánkban marad – tette hozzá a vezérigazgató helyettes. – Év végéig megnyitjuk Szegeden huszonkilencedik Burger King éttermünket, ami a hálózat tízedik autós étterme lesz.”


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.