A Burger King elsőként nyitott magyar gyorséttermében, az Oktogonon rendezett születésnapi ünnepségen volt minden, ami ilyenkor dukál. Pezsgő, torta, dj és sztárelőadók a színpadon.
A gyorsétterem lánc 1991-ben hozta el emblematikus termékét, a Whoppert Magyarországra, és mint a rendezvényen elhangzott, napjainkban már évente 50 milliót adnak el ebből a szendvicsből. A világon az első Whoppert 1954-ben Miami-ban adták el, az Óvilágba pedig 1975-ben érkezett. Kelet-Európában az Oktogonon lévő Burger King étterem megnyitásakor lehetett első ízben hozzájutni, további érdekesség, hogy megnyitásakor ez az egység volt a világ legnagyobb Burger King gyorsétterme.
A hálózat egységeinek mindössze 10 százalékát üzemelteti maga a cég, kilencven százalék franchise partnerek kezelésében van. Magyarországon a Fusion Zrt. a master franchise tulajdonos. Ez a franchise közösség a siker záloga, tudtuk meg a Burger King Kelet-európai alelnökétől, Elías Díaz Sesé-től.
David Zadicoff, a Fusion Zrt. elnöke elmondta, hogy húsz éve hasonló tömeg előtt nyitották meg Magyarország első Burger King-jét, azóta hetente sok ezer és ezer vendéget fogad az étterem. A cég vezetője felelevenítette a nyitással kapcsolatos emlékeit.
„Szeretnék köszönetet mondani vendégeinknek, akik napról napra bizonyítják hűségüket és támogatásukat – fejezte be szavait az elnök -, nélkülük nem értünk volna el ilyen sikereket.”
Dara Zsolt, a Fusion Zrt. vezérigazgató helyettese köszönetet mondott a cég üzleti partnereinek, akik kitartottak mellettük a két évtized során. Kiemelte, hogy a részvénytársaság tulajdonosai a húsz év alatt minden megtermelt forintot visszaforgattak a vállalkozásba, és a befektetéseik mértéke elérte az ötmilliárd forintot. Ennek is köszönhető, hogy a hálózat immáron huszonnyolc étterme az utóbbi két évben a gazdasági recesszió ellenére is jelentős bevétel növekedést ért el (2010-ben ez 7 százalék volt, 2011-re 6 százalékot és 6,5 milliárd forintos bevételt prognosztizálnak).
„Elmondhatjuk, hogy a kifizetett költségeink 75 százaléka hazánkban marad – tette hozzá a vezérigazgató helyettes. – Év végéig megnyitjuk Szegeden huszonkilencedik Burger King éttermünket, ami a hálózat tízedik autós étterme lesz.”
Évi 50 millió Whopper Magyarországon
Jó hangulatú partyval ünnepelte huszadik magyarországi születésnapját a Burger King, illetve a brand hazai master franchise tulajdonosa, a Fusion Zrt.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.