A Burger King elsőként nyitott magyar gyorséttermében, az Oktogonon rendezett születésnapi ünnepségen volt minden, ami ilyenkor dukál. Pezsgő, torta, dj és sztárelőadók a színpadon.
A gyorsétterem lánc 1991-ben hozta el emblematikus termékét, a Whoppert Magyarországra, és mint a rendezvényen elhangzott, napjainkban már évente 50 milliót adnak el ebből a szendvicsből. A világon az első Whoppert 1954-ben Miami-ban adták el, az Óvilágba pedig 1975-ben érkezett. Kelet-Európában az Oktogonon lévő Burger King étterem megnyitásakor lehetett első ízben hozzájutni, további érdekesség, hogy megnyitásakor ez az egység volt a világ legnagyobb Burger King gyorsétterme.
A hálózat egységeinek mindössze 10 százalékát üzemelteti maga a cég, kilencven százalék franchise partnerek kezelésében van. Magyarországon a Fusion Zrt. a master franchise tulajdonos. Ez a franchise közösség a siker záloga, tudtuk meg a Burger King Kelet-európai alelnökétől, Elías Díaz Sesé-től.
David Zadicoff, a Fusion Zrt. elnöke elmondta, hogy húsz éve hasonló tömeg előtt nyitották meg Magyarország első Burger King-jét, azóta hetente sok ezer és ezer vendéget fogad az étterem. A cég vezetője felelevenítette a nyitással kapcsolatos emlékeit.
„Szeretnék köszönetet mondani vendégeinknek, akik napról napra bizonyítják hűségüket és támogatásukat – fejezte be szavait az elnök -, nélkülük nem értünk volna el ilyen sikereket.”
Dara Zsolt, a Fusion Zrt. vezérigazgató helyettese köszönetet mondott a cég üzleti partnereinek, akik kitartottak mellettük a két évtized során. Kiemelte, hogy a részvénytársaság tulajdonosai a húsz év alatt minden megtermelt forintot visszaforgattak a vállalkozásba, és a befektetéseik mértéke elérte az ötmilliárd forintot. Ennek is köszönhető, hogy a hálózat immáron huszonnyolc étterme az utóbbi két évben a gazdasági recesszió ellenére is jelentős bevétel növekedést ért el (2010-ben ez 7 százalék volt, 2011-re 6 százalékot és 6,5 milliárd forintos bevételt prognosztizálnak).
„Elmondhatjuk, hogy a kifizetett költségeink 75 százaléka hazánkban marad – tette hozzá a vezérigazgató helyettes. – Év végéig megnyitjuk Szegeden huszonkilencedik Burger King éttermünket, ami a hálózat tízedik autós étterme lesz.”
Évi 50 millió Whopper Magyarországon
Jó hangulatú partyval ünnepelte huszadik magyarországi születésnapját a Burger King, illetve a brand hazai master franchise tulajdonosa, a Fusion Zrt.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.