Évi 50 millió Whopper Magyarországon

Jó hangulatú partyval ünnepelte huszadik magyarországi születésnapját a Burger King, illetve a brand hazai master franchise tulajdonosa, a Fusion Zrt.

A Burger King elsőként nyitott magyar gyorséttermében, az Oktogonon rendezett születésnapi ünnepségen volt minden, ami ilyenkor dukál. Pezsgő, torta, dj és sztárelőadók a színpadon.
A gyorsétterem lánc 1991-ben hozta el emblematikus termékét, a Whoppert Magyarországra, és mint a rendezvényen elhangzott, napjainkban már évente 50 milliót adnak el ebből a szendvicsből. A világon az első Whoppert 1954-ben Miami-ban adták el, az Óvilágba pedig 1975-ben érkezett. Kelet-Európában az Oktogonon lévő Burger King étterem megnyitásakor lehetett első ízben hozzájutni, további érdekesség, hogy megnyitásakor ez az egység volt a világ legnagyobb Burger King gyorsétterme.
A hálózat egységeinek mindössze 10 százalékát üzemelteti maga a cég, kilencven százalék franchise partnerek kezelésében van. Magyarországon a Fusion Zrt. a master franchise tulajdonos. Ez a franchise közösség a siker záloga, tudtuk meg a Burger King Kelet-európai alelnökétől, Elías Díaz Sesé-től.
David Zadicoff, a Fusion Zrt. elnöke elmondta, hogy húsz éve hasonló tömeg előtt nyitották meg Magyarország első Burger King-jét, azóta hetente sok ezer és ezer vendéget fogad az étterem. A cég vezetője felelevenítette a nyitással kapcsolatos emlékeit.
„Szeretnék köszönetet mondani vendégeinknek, akik napról napra bizonyítják hűségüket és támogatásukat – fejezte be szavait az elnök -, nélkülük nem értünk volna el ilyen sikereket.”
Dara Zsolt, a Fusion Zrt. vezérigazgató helyettese köszönetet mondott a cég üzleti partnereinek, akik kitartottak mellettük a két évtized során. Kiemelte, hogy a részvénytársaság tulajdonosai a húsz év alatt minden megtermelt forintot visszaforgattak a vállalkozásba, és a befektetéseik mértéke elérte az ötmilliárd forintot. Ennek is köszönhető, hogy a hálózat immáron huszonnyolc étterme az utóbbi két évben a gazdasági recesszió ellenére is jelentős bevétel növekedést ért el (2010-ben ez 7 százalék volt, 2011-re 6 százalékot és 6,5 milliárd forintos bevételt prognosztizálnak).
„Elmondhatjuk, hogy a kifizetett költségeink 75 százaléka hazánkban marad – tette hozzá a vezérigazgató helyettes. – Év végéig megnyitjuk Szegeden huszonkilencedik Burger King éttermünket, ami a hálózat tízedik autós étterme lesz.”


Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.