Ez a Champagne és Pezsgő Világbajnokság legjobb magyar pezsgője

Kihirdették Londonban a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) nagydíjait: a mindössze 14 nemzeti bajnok között a somlói Kreinbacher Birtok is szerepel, az abszolút világbajnok pedig a Dom Pérignon Vintage 2004 Magnum champagne lett.

A zsűri harmadik alkalommal választott Kreinbachert a legjobb magyar pezsgőnek, ezúttal a Brut Classic 2015 Magnum érdemelte ki a trófeát - emlékeztet a somlói birtok által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

A Pannonhalmi Főapátsághoz kötődő, partiumi Carassia - Kárászteleki Pezsgőpincészet szintén nemzeti bajnok címet nyert: a Carassia Classic Brut lett a legjobb romániai pezsgő a nemzetközi zsűri értékelése szerint.
A világ legjelentősebb pezsgőversenyeként számon tartott CSWWC zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A hétfő esti londoni díjátadó gálán ezúttal rekordszámú nagydíjat adtak át a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig: a világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők között 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek.
A Kreinbacher aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum pezsgője további két Best in Class címet is kiérdemelt, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő. A furmint és chardonnay házasításából készített, magnum (1,5 literes) palackban érlelt tétel a pincészet értékelése szerint újabb példa arra, hogy a magnum palackban még szebben fejlődik és érlelődik a pezsgő.
A CSWWC 2019 abszolút világbajnoki trófeát a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása kapta. A francia Champagne régió mellett Olaszország is kiemelkedő eredményekkel zárta a versenyt: olasz pezsgők öt kategóriában, champagne-i tételek három kategóriában hoztak el világbajnoki címet.
A különdíjak közül a zsűri kedvencének járó Chairman's Trophy-t a Champagne Palmer & Co vehette át, az Év Pezsgőpincészete ismét a Ferrari lett az olaszországi TrentoDOC régióból, a Rising Star különdíjjal pedig ezúttal a bulgáriai Midalidare pincészetet jutalmazták.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.