Ez a Champagne és Pezsgő Világbajnokság legjobb magyar pezsgője

Kihirdették Londonban a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) nagydíjait: a mindössze 14 nemzeti bajnok között a somlói Kreinbacher Birtok is szerepel, az abszolút világbajnok pedig a Dom Pérignon Vintage 2004 Magnum champagne lett.

A zsűri harmadik alkalommal választott Kreinbachert a legjobb magyar pezsgőnek, ezúttal a Brut Classic 2015 Magnum érdemelte ki a trófeát - emlékeztet a somlói birtok által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

A Pannonhalmi Főapátsághoz kötődő, partiumi Carassia - Kárászteleki Pezsgőpincészet szintén nemzeti bajnok címet nyert: a Carassia Classic Brut lett a legjobb romániai pezsgő a nemzetközi zsűri értékelése szerint.
A világ legjelentősebb pezsgőversenyeként számon tartott CSWWC zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A hétfő esti londoni díjátadó gálán ezúttal rekordszámú nagydíjat adtak át a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig: a világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők között 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek.
A Kreinbacher aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum pezsgője további két Best in Class címet is kiérdemelt, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő. A furmint és chardonnay házasításából készített, magnum (1,5 literes) palackban érlelt tétel a pincészet értékelése szerint újabb példa arra, hogy a magnum palackban még szebben fejlődik és érlelődik a pezsgő.
A CSWWC 2019 abszolút világbajnoki trófeát a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása kapta. A francia Champagne régió mellett Olaszország is kiemelkedő eredményekkel zárta a versenyt: olasz pezsgők öt kategóriában, champagne-i tételek három kategóriában hoztak el világbajnoki címet.
A különdíjak közül a zsűri kedvencének járó Chairman's Trophy-t a Champagne Palmer & Co vehette át, az Év Pezsgőpincészete ismét a Ferrari lett az olaszországi TrentoDOC régióból, a Rising Star különdíjjal pedig ezúttal a bulgáriai Midalidare pincészetet jutalmazták.


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.