Ezek az I. Balatoni Gasztronómiai Verseny győztesei

Színvonalas és igazi sztárokat felvonultató versenyt rendezett a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Balatoni Körrel közösen.

"A Balatoni KÖR és annak tagjai óriási segítséget adtak a lebonyolításhoz: felajánlások, zsűrizés, marketing, előadások stb." - derül ki a Szakképzési Centrum facebook oldalán.

"Külön köszönet Laposa Bence elnöknek, Kardos Gábor szóvivőnek, és természetesen a Kóstolom Csapatnak: Pintér Zsolt, Kun Luca, Kalmár Borbála.

A 26. Krúdy-napok idén szokatlan és igen sikeres formában került megrendezésre I. Balatoni Gasztronómiai Verseny néven. Ez nemzetközi megmérettetés is volt egyben, nemcsak a hazai gasztronómia ünnepe, hiszen Porecs (Horvátország) és Nyitra (Szlovákia) csapatai is ott oltak. A két fővédnök: az idei Gundel-díjas Csapody Balázs a Kistücsökből és Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje. A zsűrikben többek között Varga Roland (Márga), Kozma László (Borbarátok), Bergmann Ernő (Bergmann cukrászda) és Jánosovits Miklós (Onyx) közreműködtek.

Előadást tartott Herczeg Ágnes (WSET oktató) és Tóth Balázs (BL YachtClub & Apartments).

A győztesek:

A Balaton Fiatal Séfje kategóriában - Magyar Viktória, Heimberger Kevin (Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Pincére - Szili Noémi, Bonnyai Péter és Borbély Levente (Veszprémi SZC Jendrassik-VeneszSzakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Cukrásza - Fábián Petra, Fazekas Kitti (Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája)

A Balatoni Kör Vándorkupát a legjobb csapat kapta a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Forrás: Vendég & Hotel


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.