Ezek az I. Balatoni Gasztronómiai Verseny győztesei

Színvonalas és igazi sztárokat felvonultató versenyt rendezett a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Balatoni Körrel közösen.

"A Balatoni KÖR és annak tagjai óriási segítséget adtak a lebonyolításhoz: felajánlások, zsűrizés, marketing, előadások stb." - derül ki a Szakképzési Centrum facebook oldalán.

"Külön köszönet Laposa Bence elnöknek, Kardos Gábor szóvivőnek, és természetesen a Kóstolom Csapatnak: Pintér Zsolt, Kun Luca, Kalmár Borbála.

A 26. Krúdy-napok idén szokatlan és igen sikeres formában került megrendezésre I. Balatoni Gasztronómiai Verseny néven. Ez nemzetközi megmérettetés is volt egyben, nemcsak a hazai gasztronómia ünnepe, hiszen Porecs (Horvátország) és Nyitra (Szlovákia) csapatai is ott oltak. A két fővédnök: az idei Gundel-díjas Csapody Balázs a Kistücsökből és Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje. A zsűrikben többek között Varga Roland (Márga), Kozma László (Borbarátok), Bergmann Ernő (Bergmann cukrászda) és Jánosovits Miklós (Onyx) közreműködtek.

Előadást tartott Herczeg Ágnes (WSET oktató) és Tóth Balázs (BL YachtClub & Apartments).

A győztesek:

A Balaton Fiatal Séfje kategóriában - Magyar Viktória, Heimberger Kevin (Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Pincére - Szili Noémi, Bonnyai Péter és Borbély Levente (Veszprémi SZC Jendrassik-VeneszSzakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Cukrásza - Fábián Petra, Fazekas Kitti (Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája)

A Balatoni Kör Vándorkupát a legjobb csapat kapta a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Forrás: Vendég & Hotel


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.