Ezek az I. Balatoni Gasztronómiai Verseny győztesei

Színvonalas és igazi sztárokat felvonultató versenyt rendezett a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Balatoni Körrel közösen.

"A Balatoni KÖR és annak tagjai óriási segítséget adtak a lebonyolításhoz: felajánlások, zsűrizés, marketing, előadások stb." - derül ki a Szakképzési Centrum facebook oldalán.

"Külön köszönet Laposa Bence elnöknek, Kardos Gábor szóvivőnek, és természetesen a Kóstolom Csapatnak: Pintér Zsolt, Kun Luca, Kalmár Borbála.

A 26. Krúdy-napok idén szokatlan és igen sikeres formában került megrendezésre I. Balatoni Gasztronómiai Verseny néven. Ez nemzetközi megmérettetés is volt egyben, nemcsak a hazai gasztronómia ünnepe, hiszen Porecs (Horvátország) és Nyitra (Szlovákia) csapatai is ott oltak. A két fővédnök: az idei Gundel-díjas Csapody Balázs a Kistücsökből és Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje. A zsűrikben többek között Varga Roland (Márga), Kozma László (Borbarátok), Bergmann Ernő (Bergmann cukrászda) és Jánosovits Miklós (Onyx) közreműködtek.

Előadást tartott Herczeg Ágnes (WSET oktató) és Tóth Balázs (BL YachtClub & Apartments).

A győztesek:

A Balaton Fiatal Séfje kategóriában - Magyar Viktória, Heimberger Kevin (Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Pincére - Szili Noémi, Bonnyai Péter és Borbély Levente (Veszprémi SZC Jendrassik-VeneszSzakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Cukrásza - Fábián Petra, Fazekas Kitti (Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája)

A Balatoni Kör Vándorkupát a legjobb csapat kapta a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.