Ezek az I. Balatoni Gasztronómiai Verseny győztesei

Színvonalas és igazi sztárokat felvonultató versenyt rendezett a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Balatoni Körrel közösen.

"A Balatoni KÖR és annak tagjai óriási segítséget adtak a lebonyolításhoz: felajánlások, zsűrizés, marketing, előadások stb." - derül ki a Szakképzési Centrum facebook oldalán.

"Külön köszönet Laposa Bence elnöknek, Kardos Gábor szóvivőnek, és természetesen a Kóstolom Csapatnak: Pintér Zsolt, Kun Luca, Kalmár Borbála.

A 26. Krúdy-napok idén szokatlan és igen sikeres formában került megrendezésre I. Balatoni Gasztronómiai Verseny néven. Ez nemzetközi megmérettetés is volt egyben, nemcsak a hazai gasztronómia ünnepe, hiszen Porecs (Horvátország) és Nyitra (Szlovákia) csapatai is ott oltak. A két fővédnök: az idei Gundel-díjas Csapody Balázs a Kistücsökből és Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje. A zsűrikben többek között Varga Roland (Márga), Kozma László (Borbarátok), Bergmann Ernő (Bergmann cukrászda) és Jánosovits Miklós (Onyx) közreműködtek.

Előadást tartott Herczeg Ágnes (WSET oktató) és Tóth Balázs (BL YachtClub & Apartments).

A győztesek:

A Balaton Fiatal Séfje kategóriában - Magyar Viktória, Heimberger Kevin (Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Pincére - Szili Noémi, Bonnyai Péter és Borbély Levente (Veszprémi SZC Jendrassik-VeneszSzakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

A Balaton Fiatal Cukrásza - Fábián Petra, Fazekas Kitti (Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája)

A Balatoni Kör Vándorkupát a legjobb csapat kapta a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Forrás: Vendég & Hotel


Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.