Február 22-én nyit a Café Jubilee első magyarországi étterme Budapesten

A máltai eredetű Café Jubilee franchise-hálózat február 22-én nyitja meg első kávézó-bisztróját hazánkban. A budapesti Nagykörúton nyíló egység a franchise-rendszergazda, valamint az ingatlan tulajdonosa, a Corinthia Group közötti megállapodás keretein belül valósul meg.

A étterem, kávézó frekventált helyen, a Vígszínházzal szemben nyit majd. A beruházás helyszínén korábban is hasonló, vendéglátással foglalkozó vállalkozás működött, a Henry J. Bean’s Bar & Grill. A koncepció jelenleg három egységgel rendelkezik Máltán, valamint eggyel a szomszédos Gozo szigetén. Céljuk, a nemzetközi piacra való kilépés mester franchise-partnerek segítségével. Ezt a négy egységet kívánják európai méretű hálózattá bővíteni. A hazai vendégek leginkább pub-nak neveznék az éttermet, amely a híres angol és ír vendéglők mintájára készült, főként a közép- és felsőosztálybeli vendégek számára. Mr. Scicluna-nak, a máltai eredetű kávézólánc egyik tulajdonosának jó oka van az optimizmusra. Nem elég, hogy régóta dédelgetett álma, a Café Jubilee első kelet európai egységének nyitása válik valóra, emellett még az elkövetkezendő 12 hónap alatt várhatóan megduplázódik a hálózat jelenlegi egységeinek száma. Következű üzletüket, a tervek szerint májusban nyitják meg Kínában, Sanghaj városában. (Franchiseportál)

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.