A feketelistán az étterem, neve, címe, és a kulináris „borzalom” pontos leírása is szerepel. Ezzel akarja a város védeni a fogyasztókat – mondta Jens Kirchner, az illetékes kerületi tanácsos. Azok az éttermek, ahol mindent rendben találnak az ellenőrzés során, egy smiley-s matricát ragaszthatnak ki, amelyen a következő felirat áll: „Minden tiszta. Menjen be bátran!” A pankowi kezdeményezés azonban nem váltott ki egyértelmű lelkesedést. „Az, hogy egy étterem betartja a higiéniai előírásokat, alapkövetelmény. Ha egy étteremben nincs smiley, rögtön gyanússá válik, pedig lehet, hogy csak arról van szó, hogy még nem ellenőrizték” – mondta Thomas Lengfelder, a berlini hotel- és vendéglátó szövetség egyik tagja. A német hotel- és gasztronómiai szövetség (DEHOGA) elnök ehhez azt tette hozzá. „Függetlenül attól, hogy az ember mit gondol a smiley-rendszerről vagy az internetes feketelistákról, a higiéniának elsődleges szerepe van a vendéglátásban. Azokat az éttermeket, amelyek sorozatosan és konzekvesnes megszegik az ezzel kapcsolatos előírásokat, a szövetség sem védi meg, hiszen az egész ágazat imázsát rontják." (www.ahgz.de)
Feketelista a berlini éttermekről
Berlin hivatalos honlapján állítják pellengérre azokat az éttermeket, amelyek nem tartják be a higiéniai előírásokat a Pankow negyedben – írja a Süddeutsche Zeitung.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.