A feketelistán az étterem, neve, címe, és a kulináris „borzalom” pontos leírása is szerepel. Ezzel akarja a város védeni a fogyasztókat – mondta Jens Kirchner, az illetékes kerületi tanácsos. Azok az éttermek, ahol mindent rendben találnak az ellenőrzés során, egy smiley-s matricát ragaszthatnak ki, amelyen a következő felirat áll: „Minden tiszta. Menjen be bátran!” A pankowi kezdeményezés azonban nem váltott ki egyértelmű lelkesedést. „Az, hogy egy étterem betartja a higiéniai előírásokat, alapkövetelmény. Ha egy étteremben nincs smiley, rögtön gyanússá válik, pedig lehet, hogy csak arról van szó, hogy még nem ellenőrizték” – mondta Thomas Lengfelder, a berlini hotel- és vendéglátó szövetség egyik tagja. A német hotel- és gasztronómiai szövetség (DEHOGA) elnök ehhez azt tette hozzá. „Függetlenül attól, hogy az ember mit gondol a smiley-rendszerről vagy az internetes feketelistákról, a higiéniának elsődleges szerepe van a vendéglátásban. Azokat az éttermeket, amelyek sorozatosan és konzekvesnes megszegik az ezzel kapcsolatos előírásokat, a szövetség sem védi meg, hiszen az egész ágazat imázsát rontják." (www.ahgz.de)
Feketelista a berlini éttermekről
Berlin hivatalos honlapján állítják pellengérre azokat az éttermeket, amelyek nem tartják be a higiéniai előírásokat a Pankow negyedben – írja a Süddeutsche Zeitung.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.