Az alapítvány létrehozásával továbbra is a kommunikáció áll csapatunk tevékenységének középpontjában. Fő feladatunknak tekintjük, hogy népszerűsítsük és gyakorlatias megoldásokkal segítsük a környezettudatos életmódot, rugalmasan, nyitottan, mások igényeit felismerve építsünk kapcsolatokat és kínáljunk lehetőségeket - mondta az MTI-nek Varga Judit, a szervezet ügyvezetője.
"Úgy gondoljuk, hogy az élelmiszertermeléshez kapcsolódó folyamatok a világ jelenlegi legkomolyabb problémáit kötik össze: a természeti erőforrások túlhasználását, a gyors népességnövekedést, az egészségtelen életmódot, a klímaváltozásból eredő környezeti katasztrófákat, a fenntarthatatlan fogyasztást és a gazdasági bizonytalanságot" - hangsúlyozta az ügyvezető.
Útjára indították a Felelős Gasztrohős című programot, amely a pazarlással veszi fel a harcot. "A tudatformálás szempontjából például elengedhetetlennek látjuk, hogy Magyarországon is kidolgozásra és bevezetésre kerüljön egy olyan rendszer, amelynek segítségével a vendéglátóhelyeket felelős - vagy felelőtlen - működésük szerint lehet vizsgálni, egymáshoz viszonyítani és kiemelni a valódi gasztrohősöket" - magyarázta kezdeményezésük hátteréről Varga Judit.
Az alapítvány további tervezett programjaival is olyan gyakorlatias megoldások kidolgozására törekszünk, amelyekkel megkönnyíthető és népszerűsíthető a környezettudatos életforma: a Vidd a lapot elnevezésű programunk célja, hogy az óvodák számára gyűjtse a vállalatoknál felgyülemlett, csak egyik oldalon használt papírlapokat. A Fatérkép az élhető fővárosért program pedig a budapesti fák felmérését célozza, az adatokat térképen és nyilvános, szerkeszthető adatbázisban megjelenítve - tette hozzá. (MTI)
Felelős Gasztrohósök kerestetnek
(MTI) - Ökológiai Evolúció Alapítvány (ÖKOLÚCIÓ) néven civil szervezetet hoztak létre a Zöldsarok hírportál a munkatársai a fenntartható környezettudatos gondolkodás elterjesztésére.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.