Felkerült az 50 000. recept a NoSalty honlapjára

Nagyszabású receptversennyel ünnepli a NoSalty az oldalára feltöltött jubileumi 50.000. receptet. A versenyre bármely szakácsként regisztrált felhasználó nevezhet, a lényeg, hogy a pályamű édes sütemény legyen. Három kategóriában három helyezést díjaz a NoSalty, s a zsűri által választott „kedvenc” kategória első három helyezése készpénzes díjazással is jár.

A most induló és augusztus 30-án éjfélkor záruló sütemény receptversenyre egyébként számtalan más nyereménnyel is készült a receptoldal. Három kategóriában három helyezettet díjaz a NoSalty, de lehet nyerni pusztán a receptekre való szavazással vagy ételfotóval is. Az első 50 versenyző garantált nyereményben részesül.

„Akik ismernek, tudják: szenvedélyem és egyben a gyengém az édesség. Izgatottan várom a versenyre érkező inspiráló műveket, alig várom, hogy a legjobbakat én is elkészíthessem - annál is inkább, mert éppen most végzem az utolsó simításokat az ősszel megjelenő saját desszertes könyvemen. Egy-egy jól sikerült desszert bearanyozza a napomat. Fontosnak tartom azért elmondani, hogy a sütemény pályamű szerintem úgy teljes, ha nem csak finom és eredeti a recept, de a hozzá feltöltött kép is igényes, tükrözi a mű stílusát, hangulatát.” - mondta a zsűri tagja, Kárai Dávid ízHUSZÁR (a NoSalty főszerkesztője és a NoSalty-n futó ízHUSZÁR blog alapító-szerzője).

Íme tehát a kategóriák:

1. A Kedvenc – Szakmai zsűri választja ki a versenyen részt vevő receptekből az első három helyezettet. Szakmai zsűri: Nemes Nóra, Bereznay Tamás, Kárai Dávid.

I. helyezett: 100.000 forint készpénz + 1 éves Jamie magazin előfizetés
II. helyezett: 50.000 forint készpénz + 1 éves Jamie magazin előfizetés
III. helyezett: 25.000 forint készpénz + 1 éves Jamie magazin előfizetés

2. A Népszerű – Az első három, legtöbb szavazatot kapott recept érdemli ezt a díjat.

I. helyezett: 100.000 forintos Nosalty Webshop vásárlási utalvány + Bortársaság díszdobozos borválogatás (Konyári Lolipop Rozé 2013, Rácz Miklós Pinot Noir 2012, St. Andrea Napbor 2013)
II. helyezett: 50.000 forintos Nosalty Webshop vásárlási utalvány + Bortársaság díszdobozos borválogatás (Konyári Lolipop Rozé 2013, Rácz Miklós Pinot Noir 2012, St. Andrea Napbor 2013)
III. helyezett: 25.000 forintos Nosalty Webshop vásárlási utalvány + Bortársaság díszdobozos borválogatás (Konyári Lolipop Rozé 2013, Rácz Miklós Pinot Noir 2012, St. Andrea Napbor 2013)

3. A Szerencsés - A versenyben részt vevő receptek beküldői között a játék végén sorsolással is nyereményekre lehet szert tenni.

A szakmai zsűri a versenyen részt vevő receptek közül, a legszebb fotóval rendelkezőt egy különdíjjal jutalmazza. A szervezők a szavazók között is értékes nyereményeket sorsolnak. Ezenfelül garantált nyeremény vár az első 50, a versenyben részt vevő receptbeküldőre is.

A receptverseny 2015. augusztus 30-ig tart.

A nyereményekről és a játékról bővebben itt:

http://www.nosalty.hu/nosalty-receptverseny


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.