Felkerült az 50 000. recept a NoSalty honlapjára

Nagyszabású receptversennyel ünnepli a NoSalty az oldalára feltöltött jubileumi 50.000. receptet. A versenyre bármely szakácsként regisztrált felhasználó nevezhet, a lényeg, hogy a pályamű édes sütemény legyen. Három kategóriában három helyezést díjaz a NoSalty, s a zsűri által választott „kedvenc” kategória első három helyezése készpénzes díjazással is jár.

A most induló és augusztus 30-án éjfélkor záruló sütemény receptversenyre egyébként számtalan más nyereménnyel is készült a receptoldal. Három kategóriában három helyezettet díjaz a NoSalty, de lehet nyerni pusztán a receptekre való szavazással vagy ételfotóval is. Az első 50 versenyző garantált nyereményben részesül.

„Akik ismernek, tudják: szenvedélyem és egyben a gyengém az édesség. Izgatottan várom a versenyre érkező inspiráló műveket, alig várom, hogy a legjobbakat én is elkészíthessem - annál is inkább, mert éppen most végzem az utolsó simításokat az ősszel megjelenő saját desszertes könyvemen. Egy-egy jól sikerült desszert bearanyozza a napomat. Fontosnak tartom azért elmondani, hogy a sütemény pályamű szerintem úgy teljes, ha nem csak finom és eredeti a recept, de a hozzá feltöltött kép is igényes, tükrözi a mű stílusát, hangulatát.” - mondta a zsűri tagja, Kárai Dávid ízHUSZÁR (a NoSalty főszerkesztője és a NoSalty-n futó ízHUSZÁR blog alapító-szerzője).

Íme tehát a kategóriák:

1. A Kedvenc – Szakmai zsűri választja ki a versenyen részt vevő receptekből az első három helyezettet. Szakmai zsűri: Nemes Nóra, Bereznay Tamás, Kárai Dávid.

I. helyezett: 100.000 forint készpénz + 1 éves Jamie magazin előfizetés
II. helyezett: 50.000 forint készpénz + 1 éves Jamie magazin előfizetés
III. helyezett: 25.000 forint készpénz + 1 éves Jamie magazin előfizetés

2. A Népszerű – Az első három, legtöbb szavazatot kapott recept érdemli ezt a díjat.

I. helyezett: 100.000 forintos Nosalty Webshop vásárlási utalvány + Bortársaság díszdobozos borválogatás (Konyári Lolipop Rozé 2013, Rácz Miklós Pinot Noir 2012, St. Andrea Napbor 2013)
II. helyezett: 50.000 forintos Nosalty Webshop vásárlási utalvány + Bortársaság díszdobozos borválogatás (Konyári Lolipop Rozé 2013, Rácz Miklós Pinot Noir 2012, St. Andrea Napbor 2013)
III. helyezett: 25.000 forintos Nosalty Webshop vásárlási utalvány + Bortársaság díszdobozos borválogatás (Konyári Lolipop Rozé 2013, Rácz Miklós Pinot Noir 2012, St. Andrea Napbor 2013)

3. A Szerencsés - A versenyben részt vevő receptek beküldői között a játék végén sorsolással is nyereményekre lehet szert tenni.

A szakmai zsűri a versenyen részt vevő receptek közül, a legszebb fotóval rendelkezőt egy különdíjjal jutalmazza. A szervezők a szavazók között is értékes nyereményeket sorsolnak. Ezenfelül garantált nyeremény vár az első 50, a versenyben részt vevő receptbeküldőre is.

A receptverseny 2015. augusztus 30-ig tart.

A nyereményekről és a játékról bővebben itt:

http://www.nosalty.hu/nosalty-receptverseny


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.