Ferran Adrià egészséges snackeket tervez a Pepsinek

Ferran Adrià június 30-án ideiglenesen bezárja El Bulli nevű éttermét, majd 2014-ben gasztronómiai kutatóintézetté kibővítve nyitja újra. Az éttermet a Restaurant magazin ötször is az év legjobbjának választotta. Tavaly kétmillióan próbáltak helyet foglalni benne, de csak nyolcezren jártak szerencsével - írja a Deluxe.

Adrià az étterem átalakítása mellett továbbra is foglalkozik majd új ételek készítésével: egészséges snackeket és reggeli ételeket fog tervezni a PepsiCo számára. Konyha-laboratóriumában olyan tartósító és ízfokozó eljárásokat kísérletez majd ki, amelyek kevesebb zsír és olaj használatát igénylik - írja a deluxe.hu.

Indra Nooyi, a cégóriás ügyvezető igazgatója a múlt héten már részt vett egy zártkörű bemutatón az El Bulliban, ahol valószínűleg a séf új ízötleteivel ismerkedett meg.

Adrià 2005-ben a PepsiCo tulajdonában lévő Tropicana cég spanyol termékeinek elkészítéséből vette ki a részét: ő találta ki a gazpachóhoz hasonló hidegen tálalt zöldségleveseket, amelyek Alvalle márkanéven jelentek meg, valamint a Lay's Artesanas nevű, 100 százalékban olívaolajjal készült chipseit. (Deluxe.hu)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.