Fiatal borászok versenye az A38 hajón

(MTI) - Harmincöt év alatti borászok számára hirdetett versenyt az A38 hajó: a Talentométer tehetségkutató sorozat ötven legjobb bora öt májusi és júniusi vasárnapon keresztül mutatkozik be a közönségnek az állóhajó éttermében és teraszain.

A Talentométer eredetileg könnyűzenei tehetségkutató sorozatként indult, idén azonban jelentősen kibővült: a zenei rész mellett az A38 ezúttal borászversenyt is hirdetett azzal a céllal, hogy megtalálja a hazai borászat új generációját, és felhívja a figyelmet a feltörekvő fiatalokra - közölték az MTI-vel a szervezők.
Tájékoztatásuk szerint a Talentométer - Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amelyet megérdemelnének.
A Talentométerre négy kategóriában nevezett összesen több száz tétel közül a Central European Wine Institute és a Bortársaság által felkért szakmai zsűritagok, valamint a Szerencsejáték Zrt. és az A38 hajó képviselői előzsűrizésen választották ki a fesztiválsorozatban bemutatkozó és nagyközönség elé kerülő, kategóriánként tíz-tíz, összesen ötven bort.
Mivel számos rozét és desszertbort is neveztek, ezek minősége pedig kimagasló volt, egy-egy alkalommal ezek is bemutatkoznak: a desszertborok a testes fehér borokkal kerültek egy napra, a rozéborokat pedig a könnyű vörösekkel lehet együtt kóstolni. Az első, most vasárnapi eseményen a könnyű fehérborok állnak a középpontban.
A zsűri többek között a tokaji Balassa Bor, a mátrai Benedek Pince, a móri Csetvei Pincészet, a badacsonyi Laposa Birtok Kft., a soproni Pfneiszl BioBirtok és több villányi termelő: mások mellett Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Jekl Flóra és Maul Zsolt borait válogatta be a legjobb ötven tétel közé.
A továbbjutó borok öt vasárnapon keresztül zajló borfesztivál-sorozaton mutatkoznak be. Az A38 éttermében és teraszain a nagyközönség 2000 forintos belépődíj ellenében végigkóstolhatja a kategória tíz borát és a jegy mellé adott szavazólappal voksolhat a legjobbra. A borverseny végleges eredményét a fesztivál közönsége által leadott szavazatok alapján állapítják meg.
A tehetségkutató menetrendjéről és borsorairól az érdeklődők a www.a38.hu honlapon találhatnak részletes információkat. (MTI)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.