A Talentométer eredetileg könnyűzenei tehetségkutató sorozatként indult, idén azonban jelentősen kibővült: a zenei rész mellett az A38 ezúttal borászversenyt is hirdetett azzal a céllal, hogy megtalálja a hazai borászat új generációját, és felhívja a figyelmet a feltörekvő fiatalokra - közölték az MTI-vel a szervezők.
Tájékoztatásuk szerint a Talentométer - Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amelyet megérdemelnének.
A Talentométerre négy kategóriában nevezett összesen több száz tétel közül a Central European Wine Institute és a Bortársaság által felkért szakmai zsűritagok, valamint a Szerencsejáték Zrt. és az A38 hajó képviselői előzsűrizésen választották ki a fesztiválsorozatban bemutatkozó és nagyközönség elé kerülő, kategóriánként tíz-tíz, összesen ötven bort.
Mivel számos rozét és desszertbort is neveztek, ezek minősége pedig kimagasló volt, egy-egy alkalommal ezek is bemutatkoznak: a desszertborok a testes fehér borokkal kerültek egy napra, a rozéborokat pedig a könnyű vörösekkel lehet együtt kóstolni. Az első, most vasárnapi eseményen a könnyű fehérborok állnak a középpontban.
A zsűri többek között a tokaji Balassa Bor, a mátrai Benedek Pince, a móri Csetvei Pincészet, a badacsonyi Laposa Birtok Kft., a soproni Pfneiszl BioBirtok és több villányi termelő: mások mellett Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Jekl Flóra és Maul Zsolt borait válogatta be a legjobb ötven tétel közé.
A továbbjutó borok öt vasárnapon keresztül zajló borfesztivál-sorozaton mutatkoznak be. Az A38 éttermében és teraszain a nagyközönség 2000 forintos belépődíj ellenében végigkóstolhatja a kategória tíz borát és a jegy mellé adott szavazólappal voksolhat a legjobbra. A borverseny végleges eredményét a fesztivál közönsége által leadott szavazatok alapján állapítják meg.
A tehetségkutató menetrendjéről és borsorairól az érdeklődők a www.a38.hu honlapon találhatnak részletes információkat. (MTI)
Fiatal borászok versenye az A38 hajón
(MTI) - Harmincöt év alatti borászok számára hirdetett versenyt az A38 hajó: a Talentométer tehetségkutató sorozat ötven legjobb bora öt májusi és júniusi vasárnapon keresztül mutatkozik be a közönségnek az állóhajó éttermében és teraszain.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.