Figyelem! Fontos pályázati határidő lejár pénteken!

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2022-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly – díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző, valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát a honlapunkon olvashatják.)

Eddigi díjazottak:

  • Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
  • Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
  • Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
  • Csapody Balázs – 2017.
  • Rosenstein Tibor – 2018.
  • Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
  • Csizmadia László, Molnár Attila – 2020.
  • Berkes Gyula, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd – 2021.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehetEnnek feltétele az MVI honlapjáról (www.mvi.hu) letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az [email protected] vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.

A benyújtási határidő: 2022. szeptember 9. (péntek) éjfél

A Kitüntetési Bizottság 19 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek:

  • ­     Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
  •          Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
  • ­         Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
  • ­         Magyar Éttermi Szövetség,
  •          Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
  • ­         Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
  • ­         Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
  • ­         Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
  • ­         a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
  • ­         a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,
  • ­         a Gundel család egy képviselője,
  •          a Gundel Étterem,
  • ­­         a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
  • ­         a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
  • ­         a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
  • ­         a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
  • ­         a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
  • ­         a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
  •          a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján, 2022. szeptember 23-án pénteken 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között, 2022. október 16-án, az MVI Gálaebédjén kerül sor Budapesten a Gundel Étteremben a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével.

További felvilágosítás: [email protected] e-mail címen, vagy a +36 20 500 65 77-es telefonszámon kérhető.

A jelentkezési adatlapot és a Gundel-díj szabályzatát csatolmányként olvashatják.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.