Folytassa, Pizza Hut

A korábban felröppent híresztelés ellenére mégsem vonul ki Magyarországról a Pizza Hut. A jelenleg 84 országban jelen lévő hálózatnak jelenleg már csak két egysége üzemel hazánkban.

A Wikipédia szerint fénykorában 22, 2006-ban még 12 egységet számláló hálózat az elmúlt években szinte teljesen leépült, januártól megszűnt a házhoz szállítási szolgáltatás, az idén pedig három üzlet bezárásával kettőre csökkent a még működő Pizza Hut éttermek száma – az egyik az Arena Plazában, a másik a Pólus Centerben található - írja a Világgazdaság.

„A hosszú távú terveinkben a Pizza Hut valóban nem foglal el stratégiai szerepet, de ezt a két éttermet tovább működtetjük” – válaszolta a Világgazdaságnak a lánc esetleges magyarországi kivonulását firtató kérdésre Fukcius Tamás, az AmRest Kft. marketingvezetője. Elmondása szerint a Pizza Hut tovább működik Magyarországon, de irányváltást jelent, hogy 2010-től a minőségi, éttermi vendéglátásra koncentrálnak, ez azzal jár, hogy kizárólag a legmodernebb arculat szerinti éttermeket működtetik, és nem szállítanak házhoz a jövőben sem.

A Pizza Hut 1992-ben nyitotta meg első egységét hazánkban, a franchise jogokat George F. Hemingway (Szabó György) magyar származású amerikai üzletember szerezte meg. Első igazgatója (1991-1995) és az első 12 üzlet megépítője Dobóczky András. A Pizza Hut lánc rendkívüli népszerűségre tett szert, mint a 3. magyarországi gyorséttermi lánc. Az amerikai típusú serpenyős (deep pan) pizza kedveltté vált a korábban ismert olaszos vékony pizzatészták mellett. A Pizza Hut vezette be a szervezett formában működő házhoz szállítási szolgálatatást Magyarországon.

2005 óta a magyarországi éttermeket az AmRest üzemelteti. A magyarországi éttermek száma 2-re csökkent weboldaluk tájékoztatása alapján. Jelenleg a házhoz szállítás szünetel.(forrás: Világgazdaság / Wikipédia)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.