A többvallású és soknemzetiségű települések, Gyula és Békéscsaba mindig büszkék voltak hagyományaikra, most pedig két tavaszi hétvégén – húsvétkor és pünkösdkor – mutatják meg, miről is szól a helyi konyha. Egybe lehet bele sem férne minden, hiszen a vendégeket 6 nemzetiség ételei várják a street foodtól a fine diningig, közel 20 helyszínen, transzfert is biztosítva a helyszínek között.
Elsősorban helyi termékekkel készülnek: a békési hungarikumok – a gyulai és csabai kolbász, a pálinka és a méz – mindkét hétvégén kiemelt szerephez jutnak, mellettük végigkóstolhatók a gyulai és csabai éttermek, a pálinka- és sörfőzdék kínálata, részt vehetnek az érdeklődők tematikus sétákon, tárlatokon és kerékpártúrákon, így megismerve a helyi specialitásokon túl a települések, helyszínek történetét és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket is. A hétvége programját térzene és nyereményjáték teszi teljessé.
Részletek az alábbi linken találhatóak: https://www.visitgyula.com/gasztroseta-2022/