Garai Ádám és Nagy Fruzsina képviseli hazánkat a Chaine világbajnokságon

Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa fogja képviselni Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben, Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú sommelier munkatársa pedig augusztus 26-án képviseli hazánkat a Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 21. alkalommal 2016. június 2-án rendezte meg 8 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztro Akadémián. A zsűrizést 9 kóstoló és 3 konyhai professzionista Chaine tag végezte.

Az első alkalommal 2016. június 3-án 7 indulóval megrendezett ifjúsági sommelier nemzeti válogató versenyre a 122 éves Gundel étterem termeiben került sor. A zsűri elnöki feladatát Ronn Wiegand, Master Sommelier & Master of Wine vállalta el, aki szaktudásával és tanácsaival biztosította az angol nyelvű verseny nemzetközi színvonalát, betartatva a Court of Master Sommelier előírásait. A zsűri munkájában továbbá 5 magyar Chaine tag vett részt.

Az ifjúsági versenyek ünnepélyes eredmény hirdetésére idén is a Corinthia Budapest Hotel átriumában tartott gálavacsora keretében került sor.

A 2016. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósai:

1. Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Pereszlényi Alexandra, Gundel étterem

3. Szabó Dávid, Gerbeaud-Onyx étterem

A Manchester-i Világbajnokság zsűrijébe meghívást kapott Kovács-Siklósi Lázár, Conseiller Coulinaire aki a 2015. évi budapesti világbajnokság és a nemzeti válogató versenyek megszervezésében és lebonyolításában kiemelkedő szerepet vállalt és a zsűri elnöki tisztségét is ellátta.

A 2016. évi Jeunes Sommeliers Competition nemzeti verseny győztesei:

1. Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú munkatársa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. augusztus 26-i Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Horváth Máté, Mák étterem

3. Angerman László Csaba, Gerbeaud-Onyx étterem

A Chaine Egyesület köszönetet mond a szakmai partnereinek az általuk nyújtott támogatásért, valamint a zsűri tagjainak.

  • METRO Kereskedelmi Kft., szakács verseny helyszín és alapanyagok
  • Gundel Étterem, sommelier verseny helyszín és technikai feltételek
  • Veritas Borkereskedés, sommelier verseny italok
  • Progast, felszolgált ételekhez tányérok, evőeszközök, italokhoz poharak
  • Corinthia Hotel, Budapest, gála vacsora megszervezése
  • Budapesti Gazdasági Egyetem, versenyeken a háttér feladatok biztosítása
  • La Fiesta Party Szervíz, frissítők és ruhák a felszolgálóknak
  • Whirpool, kiegészítő konyhai berendezések
  • Vorwerk, thermomix gépek

Vive la Chaine!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.