Garai Ádám és Nagy Fruzsina képviseli hazánkat a Chaine világbajnokságon

Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa fogja képviselni Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben, Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú sommelier munkatársa pedig augusztus 26-án képviseli hazánkat a Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 21. alkalommal 2016. június 2-án rendezte meg 8 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztro Akadémián. A zsűrizést 9 kóstoló és 3 konyhai professzionista Chaine tag végezte.

Az első alkalommal 2016. június 3-án 7 indulóval megrendezett ifjúsági sommelier nemzeti válogató versenyre a 122 éves Gundel étterem termeiben került sor. A zsűri elnöki feladatát Ronn Wiegand, Master Sommelier & Master of Wine vállalta el, aki szaktudásával és tanácsaival biztosította az angol nyelvű verseny nemzetközi színvonalát, betartatva a Court of Master Sommelier előírásait. A zsűri munkájában továbbá 5 magyar Chaine tag vett részt.

Az ifjúsági versenyek ünnepélyes eredmény hirdetésére idén is a Corinthia Budapest Hotel átriumában tartott gálavacsora keretében került sor.

A 2016. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósai:

1. Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Pereszlényi Alexandra, Gundel étterem

3. Szabó Dávid, Gerbeaud-Onyx étterem

A Manchester-i Világbajnokság zsűrijébe meghívást kapott Kovács-Siklósi Lázár, Conseiller Coulinaire aki a 2015. évi budapesti világbajnokság és a nemzeti válogató versenyek megszervezésében és lebonyolításában kiemelkedő szerepet vállalt és a zsűri elnöki tisztségét is ellátta.

A 2016. évi Jeunes Sommeliers Competition nemzeti verseny győztesei:

1. Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú munkatársa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. augusztus 26-i Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Horváth Máté, Mák étterem

3. Angerman László Csaba, Gerbeaud-Onyx étterem

A Chaine Egyesület köszönetet mond a szakmai partnereinek az általuk nyújtott támogatásért, valamint a zsűri tagjainak.

  • METRO Kereskedelmi Kft., szakács verseny helyszín és alapanyagok
  • Gundel Étterem, sommelier verseny helyszín és technikai feltételek
  • Veritas Borkereskedés, sommelier verseny italok
  • Progast, felszolgált ételekhez tányérok, evőeszközök, italokhoz poharak
  • Corinthia Hotel, Budapest, gála vacsora megszervezése
  • Budapesti Gazdasági Egyetem, versenyeken a háttér feladatok biztosítása
  • La Fiesta Party Szervíz, frissítők és ruhák a felszolgálóknak
  • Whirpool, kiegészítő konyhai berendezések
  • Vorwerk, thermomix gépek

Vive la Chaine!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Nyári ízek újrahangolva  – bemutatkozott a Kozmo Hotel új szezonális étlapja

Nyári ízek újrahangolva – bemutatkozott a Kozmo Hotel új szezonális étlapja 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.