Garai Ádám és Nagy Fruzsina képviseli hazánkat a Chaine világbajnokságon

Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa fogja képviselni Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben, Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú sommelier munkatársa pedig augusztus 26-án képviseli hazánkat a Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 21. alkalommal 2016. június 2-án rendezte meg 8 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztro Akadémián. A zsűrizést 9 kóstoló és 3 konyhai professzionista Chaine tag végezte.

Az első alkalommal 2016. június 3-án 7 indulóval megrendezett ifjúsági sommelier nemzeti válogató versenyre a 122 éves Gundel étterem termeiben került sor. A zsűri elnöki feladatát Ronn Wiegand, Master Sommelier & Master of Wine vállalta el, aki szaktudásával és tanácsaival biztosította az angol nyelvű verseny nemzetközi színvonalát, betartatva a Court of Master Sommelier előírásait. A zsűri munkájában továbbá 5 magyar Chaine tag vett részt.

Az ifjúsági versenyek ünnepélyes eredmény hirdetésére idén is a Corinthia Budapest Hotel átriumában tartott gálavacsora keretében került sor.

A 2016. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósai:

1. Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Pereszlényi Alexandra, Gundel étterem

3. Szabó Dávid, Gerbeaud-Onyx étterem

A Manchester-i Világbajnokság zsűrijébe meghívást kapott Kovács-Siklósi Lázár, Conseiller Coulinaire aki a 2015. évi budapesti világbajnokság és a nemzeti válogató versenyek megszervezésében és lebonyolításában kiemelkedő szerepet vállalt és a zsűri elnöki tisztségét is ellátta.

A 2016. évi Jeunes Sommeliers Competition nemzeti verseny győztesei:

1. Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú munkatársa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. augusztus 26-i Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Horváth Máté, Mák étterem

3. Angerman László Csaba, Gerbeaud-Onyx étterem

A Chaine Egyesület köszönetet mond a szakmai partnereinek az általuk nyújtott támogatásért, valamint a zsűri tagjainak.

  • METRO Kereskedelmi Kft., szakács verseny helyszín és alapanyagok
  • Gundel Étterem, sommelier verseny helyszín és technikai feltételek
  • Veritas Borkereskedés, sommelier verseny italok
  • Progast, felszolgált ételekhez tányérok, evőeszközök, italokhoz poharak
  • Corinthia Hotel, Budapest, gála vacsora megszervezése
  • Budapesti Gazdasági Egyetem, versenyeken a háttér feladatok biztosítása
  • La Fiesta Party Szervíz, frissítők és ruhák a felszolgálóknak
  • Whirpool, kiegészítő konyhai berendezések
  • Vorwerk, thermomix gépek

Vive la Chaine!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.