Az együttműködés első lépéseként vajdasági napokat tartottak augusztus 29-én és 31-én a Vigadó Étteremben. A hétvégén a ház szakácsaik jöttek el Debrecenbe, a Vigadó séfjei pedig szeptember 12. és 14. között tartanak Palicson debreceni gasztronómiai napokat, amelyeken regionális ételekből tartanak kóstolót. Az étlapról nem hiányozhat a debreceni töltött káposzta, a slambuc és a hortobágyi húsos palacsinta sem. A Vigadó Étteremben szerb, vajdasági és magyar specialitásokat készítenek. A finom ételek mellé zenekart is hoznak magukkal és lesz birsalma-pálinka és helyi borokból kóstoló is. Palics a magyar határhoz közel helyezkedik el, egy sajátos szépségű nagy múltú nyaralóhely. Az Elitte Palić komplexumban két négycsillagos szálloda, kisvendéglő és halászcsárda is található mindössze 50 méterre a híres Palicsi-tó partjától. A palicsi halászcsárda nagyon népszerű a helyiek körében: specialitásai a halételek, szerb, vajdasági és magyar ételek.
Gasztronómiai együttműködés a Vigadó Étterem és a vajdasági Elitte Palić között
A Debreceni Gyógyfürdő Kft. és a vajdasági Elitte Palić megállapodott abban, hogy a lehető legszélesebb körben ismertetik meg egymás gasztronómiai hagyományait a Vajdaságban és Debrecenben.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.