Az együttműködés első lépéseként vajdasági napokat tartottak augusztus 29-én és 31-én a Vigadó Étteremben. A hétvégén a ház szakácsaik jöttek el Debrecenbe, a Vigadó séfjei pedig szeptember 12. és 14. között tartanak Palicson debreceni gasztronómiai napokat, amelyeken regionális ételekből tartanak kóstolót. Az étlapról nem hiányozhat a debreceni töltött káposzta, a slambuc és a hortobágyi húsos palacsinta sem. A Vigadó Étteremben szerb, vajdasági és magyar specialitásokat készítenek. A finom ételek mellé zenekart is hoznak magukkal és lesz birsalma-pálinka és helyi borokból kóstoló is. Palics a magyar határhoz közel helyezkedik el, egy sajátos szépségű nagy múltú nyaralóhely. Az Elitte Palić komplexumban két négycsillagos szálloda, kisvendéglő és halászcsárda is található mindössze 50 méterre a híres Palicsi-tó partjától. A palicsi halászcsárda nagyon népszerű a helyiek körében: specialitásai a halételek, szerb, vajdasági és magyar ételek.
Gasztronómiai együttműködés a Vigadó Étterem és a vajdasági Elitte Palić között
A Debreceni Gyógyfürdő Kft. és a vajdasági Elitte Palić megállapodott abban, hogy a lehető legszélesebb körben ismertetik meg egymás gasztronómiai hagyományait a Vajdaságban és Debrecenben.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot
Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben
Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.

Jön egy stílusos villásreggeli
Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.