A következő gasztronómiai kalandozás Nigériába vezeti a résztvevőket, akik a sokszínű és gazdag nigériai konyhát ismerhetik meg a Közel Afrikához Klubban. A vendégek találkozhatnak a különböző törzsi hagyományokkal, megtudhatják, milyen jellegzetes ételeket főznek a hauszák, a jorubák vagy az igbok, illetve, hogy milyen különbségek és hasonlóságok vannak az egyes területek főzési technikáiban és ételeiben.
Bemutatják a legjellegzetesebb alapanyagokat, mint a yam gyökér, a különféle fűszerek és gyógynövények, szárított halak vagy a pálmaolaj. Az előadás során az olyan tipikus nigériai ételeket is megismerhetik a vendégek, mint például a suyát, akarát, egusit, ogbonot, jollof rizst. Láthatják, hogyan formázzák a pounded yamot, a végén pedig meg lehet kóstolni két jellegzetes afrikai italt, a pálma bort és a vita maltot is.
Az klub háziasszonya Ekiudoko Miriam