A séf párbajt a Lotus Therme Hotel és Spa külön erre a célra létrehozott, nyitott terű konyhában rendezik meg, így a vendégek figyelemmel kísérhetik a legapróbb mesterfogásokat is - közölték az MTI-vel a szervezők.
A melegkonyhás versenyen nyolc csapat indul, az ínyencfogásokat a séfek irányítása mellett a kisorsolt húsféleségekből - jércemellből, szűzpecsenyéből, vajhalfiléből, lazacból vagy nyúlgerincből - készítik el. A zsűri az értékeléskor az ételek kezelését, tálalási módját, ízét, zamatát egyaránt figyelembe veszi.
Látványosnak ígérkezik a koktélverseny is, amit idén első alkalommal, a Marie Blizzard likőrcsoport közreműködésével rendeznek meg a Szabó Levente-emlékversenyen.
A versenyen a zöldség és gyümölcs artisztika - vagy közismert nevén gyümölcs-, zöldségfaragás - mesterei is jelen lesznek.
A rangos gasztronómiai esemény a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvénye. A posztumusz Schnitta-díjas Szabó Levente neves éttermi mester tiszteletére megrendezett verseny egyik célja a fiatal szakácstehetségek felfedezése és bemutatása a szakmai közvéleménynek. (MTI)
Gasztronómiai verseny Hévízen
(MTI) - Neves séfekből és a körülöttük tüsténkedő kuktákból álló csapatok mérik össze főzési tudományukat a február 15-i Szabó Levente-emlékversenyen Hévízen.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.