A séf párbajt a Lotus Therme Hotel és Spa külön erre a célra létrehozott, nyitott terű konyhában rendezik meg, így a vendégek figyelemmel kísérhetik a legapróbb mesterfogásokat is - közölték az MTI-vel a szervezők.
A melegkonyhás versenyen nyolc csapat indul, az ínyencfogásokat a séfek irányítása mellett a kisorsolt húsféleségekből - jércemellből, szűzpecsenyéből, vajhalfiléből, lazacból vagy nyúlgerincből - készítik el. A zsűri az értékeléskor az ételek kezelését, tálalási módját, ízét, zamatát egyaránt figyelembe veszi.
Látványosnak ígérkezik a koktélverseny is, amit idén első alkalommal, a Marie Blizzard likőrcsoport közreműködésével rendeznek meg a Szabó Levente-emlékversenyen.
A versenyen a zöldség és gyümölcs artisztika - vagy közismert nevén gyümölcs-, zöldségfaragás - mesterei is jelen lesznek.
A rangos gasztronómiai esemény a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvénye. A posztumusz Schnitta-díjas Szabó Levente neves éttermi mester tiszteletére megrendezett verseny egyik célja a fiatal szakácstehetségek felfedezése és bemutatása a szakmai közvéleménynek. (MTI)
Gasztronómiai verseny Hévízen
(MTI) - Neves séfekből és a körülöttük tüsténkedő kuktákból álló csapatok mérik össze főzési tudományukat a február 15-i Szabó Levente-emlékversenyen Hévízen.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.