Giga KFC Bakuban

Úgy tűnik, Baku megtalálta a receptet arra, hogyan lehet megmenteni az enyészettől az építészetileg különleges értéket képviselő épületeket - írja a Franchiseportál.

A Szovjetunió első villanyvasút hálózatának terve 1924-ben került jóváhagyásra, aminek részét képezte a bakui pályaudvar megépítése. A cél az volt, hogy vasúti összeköttetés jöjjön létre Baku és a környező olaj lelőhelyek között.
Az impozáns drapp kőépület a XX. század első harmadának jelentős alkotása. Mór stíluselemeket is díszítik. A homlokzat meghatározó eleme a két szimmetrikus, kupolás torony. Az épület évtizedekig elhanyagoltan, üresen ácsorgott, mígnem a KFC azerbajdzsáni franchise partnere, az AFK Ltd. úgy nem döntött, hogy 3 millió eurót invesztál az épület felújításába.

A kialakításra került étteremben egyszerre 300 fő tud leülni, évi 1,5 millió adag étel eladására vannak felkészülve. A világ 120 országának 18.000 KFC franchise étterme közül a bakui a legnagyobb. A felújítási és átalakítási munkálatokat irányító építész vezérelve az volt, hogy minél többet megőrizzen az eredeti pályaudvar térfelosztásából és belsőépítészeti megoldásaiból. Megmaradt többek között a katedrálisokat idéző kazettás mennyezeti megoldás és ezek festett dekorációja is.

Hosszú út vezetett az első, 1952-ben Salt Lake Cityben (Utah) megnyílt konténeres KFC étkezdétől Baku csodálatos pályaudvaráig.
A Kentucky Fried Chicken a világ legnépszerűbb csirkére specializálódott étteremlánca. Sikerének kulcsa a titkos recept, amit az alapító, Harland Sanders alkotott meg 1940-ben. Első éttermében kilenc évig tökéletesítette receptjét, míg megtalálta a 11 gyógynövény és fűszer ideális arányát.
A hálózat jelen van többek között az USA-ban, Kanadában, Japánban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Kínában, Koreában, Malajziában, Thaiföldön, Dél-Afrikában, Indonéziában, Spanyolországban, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Németországban, Egyiptomban és természetesen Magyarországon.

(Forrás: Oroszvilág.hu; karpatinfo.net; rferl.org, Franchiseportál)


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.