Giga KFC Bakuban

Úgy tűnik, Baku megtalálta a receptet arra, hogyan lehet megmenteni az enyészettől az építészetileg különleges értéket képviselő épületeket - írja a Franchiseportál.

A Szovjetunió első villanyvasút hálózatának terve 1924-ben került jóváhagyásra, aminek részét képezte a bakui pályaudvar megépítése. A cél az volt, hogy vasúti összeköttetés jöjjön létre Baku és a környező olaj lelőhelyek között.
Az impozáns drapp kőépület a XX. század első harmadának jelentős alkotása. Mór stíluselemeket is díszítik. A homlokzat meghatározó eleme a két szimmetrikus, kupolás torony. Az épület évtizedekig elhanyagoltan, üresen ácsorgott, mígnem a KFC azerbajdzsáni franchise partnere, az AFK Ltd. úgy nem döntött, hogy 3 millió eurót invesztál az épület felújításába.

A kialakításra került étteremben egyszerre 300 fő tud leülni, évi 1,5 millió adag étel eladására vannak felkészülve. A világ 120 országának 18.000 KFC franchise étterme közül a bakui a legnagyobb. A felújítási és átalakítási munkálatokat irányító építész vezérelve az volt, hogy minél többet megőrizzen az eredeti pályaudvar térfelosztásából és belsőépítészeti megoldásaiból. Megmaradt többek között a katedrálisokat idéző kazettás mennyezeti megoldás és ezek festett dekorációja is.

Hosszú út vezetett az első, 1952-ben Salt Lake Cityben (Utah) megnyílt konténeres KFC étkezdétől Baku csodálatos pályaudvaráig.
A Kentucky Fried Chicken a világ legnépszerűbb csirkére specializálódott étteremlánca. Sikerének kulcsa a titkos recept, amit az alapító, Harland Sanders alkotott meg 1940-ben. Első éttermében kilenc évig tökéletesítette receptjét, míg megtalálta a 11 gyógynövény és fűszer ideális arányát.
A hálózat jelen van többek között az USA-ban, Kanadában, Japánban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Kínában, Koreában, Malajziában, Thaiföldön, Dél-Afrikában, Indonéziában, Spanyolországban, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban, Németországban, Egyiptomban és természetesen Magyarországon.

(Forrás: Oroszvilág.hu; karpatinfo.net; rferl.org, Franchiseportál)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.