Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa büszkén vette át az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat tavaly novemberben a FIVOSZ-tól (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége). Ez több partneri megkeresést is hozott a Mentesnek. Zsolt érdeme, hogy a hazánkban egyre több ételintoleranciával küzdő ember olyan édességekhez juthat, amely nincs rossz hatással az egészségére. Lehetőséget ad az embereknek olyan cukrászati készítmények fogyasztására, amelyek pusztán természetes, egészséges hozzávalókból készülnek.
A cukrászüzem nemrégiben kinőtte előző telephelyét és Zuglóba költözött. A cég logisztikája miatt nagyon fontos az új üzem jó elhelyezkedése, ugyanis Zuglóban az M3-as kivezetői részén optimálisabb a megközelíthetőség és a kiszállításokat is nagyban segíti. Fontos szempont még, hogy a kerület egyelőre nem fizető övezet, így a vidékről érkező szállító cégek parkolása is kényelmesen megoldott.
A cég vezetősége hálás azért a sok segítségért, amit a kerülettől kaptak: egyrészt a zuglói vagyonkezelő támogatta a gördülékeny tervezést és kivitelezést. Másrészt a Vállalkozz Zuglóban! programnak köszönhetően az értéknövelő beruházások egy bizonyos részét az üzem “le tudja lakni” és így alacsonyabb bérleti díjjal tudnak az első időszakban kalkulálni, ami nagyban segíti az újraindulás körülményeit.
A költözés bővítési lehetőséget is adott a Mentesnek, közel 30%-kal tudták növelni az üzem termelő részét, és az új iroda is tágasabb lett. Ezen felül egy mintabolt és egy gluténmentes egészségstúdió kialakításának tervezése is folyamatban van.
Gluténmentes süteményekből milliók
Egyre népszerűbbek a cukor-, laktóz- és gluténmentesség jegyében készített sütemények. Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa, a 2016-os Év Fiatal Vállalkozója új üzemet indított Zuglóban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma.

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról
A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek
Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon
Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.