Gluténmentes süteményekből milliók

Egyre népszerűbbek a cukor-, laktóz- és gluténmentesség jegyében készített sütemények. Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa, a 2016-os Év Fiatal Vállalkozója új üzemet indított Zuglóban.

Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa büszkén vette át az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat tavaly novemberben a FIVOSZ-tól (Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége). Ez több partneri megkeresést is hozott a Mentesnek. Zsolt érdeme, hogy a hazánkban egyre több ételintoleranciával küzdő ember olyan édességekhez juthat, amely nincs rossz hatással az egészségére. Lehetőséget ad az embereknek olyan cukrászati készítmények fogyasztására, amelyek pusztán természetes, egészséges hozzávalókból készülnek.



A cukrászüzem nemrégiben kinőtte előző telephelyét és Zuglóba költözött. A cég logisztikája miatt nagyon fontos az új üzem jó elhelyezkedése, ugyanis Zuglóban az M3-as kivezetői részén optimálisabb a megközelíthetőség és a kiszállításokat is nagyban segíti. Fontos szempont még, hogy a kerület egyelőre nem fizető övezet, így a vidékről érkező szállító cégek parkolása is kényelmesen megoldott.

A cég vezetősége hálás azért a sok segítségért, amit a kerülettől kaptak: egyrészt a zuglói vagyonkezelő támogatta a gördülékeny tervezést és kivitelezést. Másrészt a Vállalkozz Zuglóban! programnak köszönhetően az értéknövelő beruházások egy bizonyos részét az üzem “le tudja lakni” és így alacsonyabb bérleti díjjal tudnak az első időszakban kalkulálni, ami nagyban segíti az újraindulás körülményeit.

A költözés bővítési lehetőséget is adott a Mentesnek, közel 30%-kal tudták növelni az üzem termelő részét, és az új iroda is tágasabb lett. Ezen felül egy mintabolt és egy gluténmentes egészségstúdió kialakításának tervezése is folyamatban van.
 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.