Gourmet-színházak Bécsben

Két gourmet-színházzal és két újonnan nyílt étteremmel gazdagodik az osztrák főváros, közölte lapunkkal a Bécsi Turisztikai Hivatal.

2013. október 25-én nyitja meg kapuit a Reinhard Gerers teatro, egy új bécsi gourmet-színház. Gerer, aki korábban többek között a Hotel Bristolban található Korso éttermet, a Magdalenenhofot és a Palazzo gourmet-színházat vezette, saját projektjében a bécsi életérzést és a nemzetközi varieté vonzerejét kombinálja egy négyfogásos exkluzív menüvel. A mágikus, vicces és akrobatikus elemeket egyaránt felvonultató revühöz olyan ételkülönlegességeket szolgálnak fel, mint például burgonyamelange mangalicaszalonnával és Szent Jakab kagylóval, őzérmék fehér polentán, vagy nemes csokoládék trilógiája. A Gerers teatro egy bécsi tükörpalotában kapott helyett, és elegáns szecessziós interiőrrel várja a vendégeket.

2013. október 30-án kezdi meg működését a Toni Mörwald Palazzo. Ezzel Tonni Mörwald lép majd Reinhard Gerer nyomdokaiba, aki 2003 óta vezette a Palazzo gourmet-színházat. Mörwald a menü megalkotása során különös hangsúlyt fektetett a regionális konyhára és az első osztályú alapanyagokra. A menühöz kínált új show „szívtiprók és lebilincselő izgalmak” mottóval kínál szórakoztató kikapcsolódást. A Reinhard Gerers teatrohoz hasonlóan Mörwald tükörpalotája is szecessziós légkörrel és számtalan tükörrel várja a vendégeket.

A bécsi belváros egyik sétálóutcájában nyitotta meg kapuit 2013 nyarán a Labstelle. Az új étterem a hagyományőrző bécsi konyha modern, kortárs interpretációját kínálja. A hozzávalók válogatott regionális termelőktől érkeznek, a zöldség például egy bécsi kertészetből, a kecskesajt a Bécsi-erdőből, emellett hat különféle kenyértípust helyben sütnek. A 70 fős étterem mellett található egy bár is 45 ülőhellyel és helyi borokkal, amelyekhez esténként DJ szolgáltatják a zenét. A 4. kerületben található a 2013 júliusa óta működő Zur Herknerin fogadó. Stefanie Herkner az egykori szerelőműhelyben olyan klasszikusokat főz, mint a grízgaluskaleves, a gulyás vagy a töltött káposzta, pontosan úgy, ahogy azt édesanyáink és nagymamáink tették.


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.