Gourmet-színházak Bécsben

Két gourmet-színházzal és két újonnan nyílt étteremmel gazdagodik az osztrák főváros, közölte lapunkkal a Bécsi Turisztikai Hivatal.

2013. október 25-én nyitja meg kapuit a Reinhard Gerers teatro, egy új bécsi gourmet-színház. Gerer, aki korábban többek között a Hotel Bristolban található Korso éttermet, a Magdalenenhofot és a Palazzo gourmet-színházat vezette, saját projektjében a bécsi életérzést és a nemzetközi varieté vonzerejét kombinálja egy négyfogásos exkluzív menüvel. A mágikus, vicces és akrobatikus elemeket egyaránt felvonultató revühöz olyan ételkülönlegességeket szolgálnak fel, mint például burgonyamelange mangalicaszalonnával és Szent Jakab kagylóval, őzérmék fehér polentán, vagy nemes csokoládék trilógiája. A Gerers teatro egy bécsi tükörpalotában kapott helyett, és elegáns szecessziós interiőrrel várja a vendégeket.

2013. október 30-án kezdi meg működését a Toni Mörwald Palazzo. Ezzel Tonni Mörwald lép majd Reinhard Gerer nyomdokaiba, aki 2003 óta vezette a Palazzo gourmet-színházat. Mörwald a menü megalkotása során különös hangsúlyt fektetett a regionális konyhára és az első osztályú alapanyagokra. A menühöz kínált új show „szívtiprók és lebilincselő izgalmak” mottóval kínál szórakoztató kikapcsolódást. A Reinhard Gerers teatrohoz hasonlóan Mörwald tükörpalotája is szecessziós légkörrel és számtalan tükörrel várja a vendégeket.

A bécsi belváros egyik sétálóutcájában nyitotta meg kapuit 2013 nyarán a Labstelle. Az új étterem a hagyományőrző bécsi konyha modern, kortárs interpretációját kínálja. A hozzávalók válogatott regionális termelőktől érkeznek, a zöldség például egy bécsi kertészetből, a kecskesajt a Bécsi-erdőből, emellett hat különféle kenyértípust helyben sütnek. A 70 fős étterem mellett található egy bár is 45 ülőhellyel és helyi borokkal, amelyekhez esténként DJ szolgáltatják a zenét. A 4. kerületben található a 2013 júliusa óta működő Zur Herknerin fogadó. Stefanie Herkner az egykori szerelőműhelyben olyan klasszikusokat főz, mint a grízgaluskaleves, a gulyás vagy a töltött káposzta, pontosan úgy, ahogy azt édesanyáink és nagymamáink tették.


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?