A hozzávalók és az elkészítési mód a szokásosak voltak, a lépték már kevésbé. A mintegy 500 kiló sertéshúst és 400 kiló savanyú káposztát emelvényről borították a főzőstáb tagjai a gigantikus kondérba. Az érdeklődők pedig sorban álltak, hogy felülnézetből is szemügyre vehessék a készülő finomságot. Valódi csapatmunka zajlott, hiszen nagy edényhez nagy tűz dukált. A viharos szélben és a szakadó esőben, gázpörkölőkkel is rásegítve lobbant fel a láng, amit aztán méretes szálfákkal tápláltak a főzés ideje alatt.
Az első alkalommal megtartott rendezvényen az ilyentájt esedékes népszokások bemutatása, koncertek és kóstolók mellett a fő attrakciót a káposztafőzési rekordkísérlet jelentette. Habár a kedvezőtlen időjárás a kulturális programok egy részét megakadályozta, viszont az elhivatott ínyesmesterek dacoltak az elemekkel. A délután második felében kitartásuk jutalmaként a fellegek oszlani, a közönség pedig gyülekezni kezdett – így már nem kellett attól tartani, hogy túl soknak bizonyul a vacsorának való.
Az ötletgazdák azért készítettek éppen 1075 kilogrammnyi ételt, mert Szolnokot településként 1075-ben említették először a történetírók. A háromezer adagnyi székelykáposzta szétosztásával a szervezők a C-vitamin fogyasztását is igyekeztek népszerűsíteni – e törekvés jegyében néhány nappal korábban dr. Czeizel Endre is a város vendége volt. Az orvos-genetikus az új influenza elleni védőoltás fontosságára hívta fel a figyelmet, s hangsúlyozta a vitamindús táplálkozás fontosságát. A Szolnokon elkészített káposztamennyiség ötezer ember napi C-vitamin szükségletét fedezi.
Guiness rekord Székelykáposzta
Guinness-rekordot jelentő 1075 kilogramm székelykáposzta rotyogott a szolnoki főtéren felállított óriásbográcsban. A Télűző Karnevál egyik leglátványosabb programja során a szakácsok az evezőméretű fakanállal és a mostoha időjárással is megküzdöttek - adta hírül a Szabad Föld.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.