A hozzávalók és az elkészítési mód a szokásosak voltak, a lépték már kevésbé. A mintegy 500 kiló sertéshúst és 400 kiló savanyú káposztát emelvényről borították a főzőstáb tagjai a gigantikus kondérba. Az érdeklődők pedig sorban álltak, hogy felülnézetből is szemügyre vehessék a készülő finomságot. Valódi csapatmunka zajlott, hiszen nagy edényhez nagy tűz dukált. A viharos szélben és a szakadó esőben, gázpörkölőkkel is rásegítve lobbant fel a láng, amit aztán méretes szálfákkal tápláltak a főzés ideje alatt.
Az első alkalommal megtartott rendezvényen az ilyentájt esedékes népszokások bemutatása, koncertek és kóstolók mellett a fő attrakciót a káposztafőzési rekordkísérlet jelentette. Habár a kedvezőtlen időjárás a kulturális programok egy részét megakadályozta, viszont az elhivatott ínyesmesterek dacoltak az elemekkel. A délután második felében kitartásuk jutalmaként a fellegek oszlani, a közönség pedig gyülekezni kezdett – így már nem kellett attól tartani, hogy túl soknak bizonyul a vacsorának való.
Az ötletgazdák azért készítettek éppen 1075 kilogrammnyi ételt, mert Szolnokot településként 1075-ben említették először a történetírók. A háromezer adagnyi székelykáposzta szétosztásával a szervezők a C-vitamin fogyasztását is igyekeztek népszerűsíteni – e törekvés jegyében néhány nappal korábban dr. Czeizel Endre is a város vendége volt. Az orvos-genetikus az új influenza elleni védőoltás fontosságára hívta fel a figyelmet, s hangsúlyozta a vitamindús táplálkozás fontosságát. A Szolnokon elkészített káposztamennyiség ötezer ember napi C-vitamin szükségletét fedezi.
Guiness rekord Székelykáposzta
Guinness-rekordot jelentő 1075 kilogramm székelykáposzta rotyogott a szolnoki főtéren felállított óriásbográcsban. A Télűző Karnevál egyik leglátványosabb programja során a szakácsok az evezőméretű fakanállal és a mostoha időjárással is megküzdöttek - adta hírül a Szabad Föld.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.