A Magyar Borklub kiírása szerint a borversenyen legtöbb aranyérmet gyűjtő borászok egyes kategóriákban külön címet nyertek el. A Fehér Borok Mestere címet az egyes fajták versenyén legtöbb pontot szerzett badacsonyi Borbély Gyula (Borbély Családi Pince) nyerte szoros versenyben, megelőzve Kiss Istvánt (Fitomark 94) és ifjabb Szepsy Istvánt (St. Tamás)
A Vörös borok mestere címet a villányi Günzer Tamás nyerte el, aki egyben három aranyérmével és egyéb pontjaival a Magyar borok mestere 2011 címet is megszerezte.
A Tokaji borok mesterének ifjabb Szepsy Istvánt választották.
A különleges minőségű borokat nagyaranyéremmel jutalmazták. Kimagasló eredményt ért el a badacsonyi Borbély Családi Pince 2009-es Olaszrizling Jégbora - ez lett a verseny legmagasabb pontszámmal értékelt bora.
Hasonlóan nagyarany érmet érdemelt ki a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet rejtélyes, 3909 nevű tokaji furmintja. A Twickel Szőlőbirtok ugyancsak nagy aranyérmet szerzett 2008-as szekszárdi Domaine Gróf Zichy Cabernet Franc-jával.
A Fitomark 94 szintén nagyarany érmet nyert 2004-es 5 puttonyos tokaji aszújával. A legfényesebb medálok sorába lépett még a villányi Kis Gábor 2007-es Merum cuveé-je - tájékoztatták a verseny szervezői az MTI-t.
Günzer Tamás a Magyar Borok Mestere
Günzer Tamás lett a Magyar Borok Mestere 2011-ben a Magyar Borklub által első alkalommal megrendezett országos fajtaborversenyen - adta hírül az MTI.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.