Gyanúba keveredett a Christie's, hamis borok az aukción?

A floridai William Koch öt éve folytat keresztes hadjáratot a borhamisítás ellen. Legújabb akciójában a Christie's aukciósházat perli, amiért annak borászati részlege úgy engedett árverésre bocsátani italritkaságokat, hogy közben szerinte tudták: hamisítványokat adnak el - írja a Pénzcentrum.

A neves Wine Spectator magazin információi szerint huszonöt évvel ezelőtt 155.000 dollárért kelt el a világ legdrágább bora, amelyről eladója és a Christie's azt állították, hogy Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke rendelte Párizsból. A Th. J. felirattal megjelölt, 1787-es évjáratú bordói most bizonyíték abban a perben, amelyet Koch egy manhattani bíróságon indított a Christie's ellen. Az eljárásban további 32 borról állítja azt a felperes, hogy hamisítvány, vagy erősen megkérdőjelezhető eredetű. William Koch szerint a Christie's évek óta tudatosan vesz részt hamisítványok piacra juttatásában. A felperes nem csak anyagi kártérítést vár, de azt is szeretné elérni, hogy a cégnek az 1962-nél régebbi borok esetében kötelező legyen független eredetvizsgáló szakértőt is felkérnie. Koch állítása szerint több mint 7 millió dollárt költött az ügyek felgöngyölítésére. Elmondása szerint bennfentes tanúkkal tudja alátámasztani vádjait. Állítólag megtalálta azt a két német vésnököt, akik a Th. J. feliratot az ominózus palackokba gravírozták, illetve Christie's alkalmazottakat, akik készek a cégnél uralkodó visszásságokról tanúskodni. Az aukciósház szerint Koch vádjai megalapozatlanok, és készek a bíróság előtt is tisztázni álláspontjukat a kérdésben.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.