Gyanúba keveredett a Christie's, hamis borok az aukción?

A floridai William Koch öt éve folytat keresztes hadjáratot a borhamisítás ellen. Legújabb akciójában a Christie's aukciósházat perli, amiért annak borászati részlege úgy engedett árverésre bocsátani italritkaságokat, hogy közben szerinte tudták: hamisítványokat adnak el - írja a Pénzcentrum.

A neves Wine Spectator magazin információi szerint huszonöt évvel ezelőtt 155.000 dollárért kelt el a világ legdrágább bora, amelyről eladója és a Christie's azt állították, hogy Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke rendelte Párizsból. A Th. J. felirattal megjelölt, 1787-es évjáratú bordói most bizonyíték abban a perben, amelyet Koch egy manhattani bíróságon indított a Christie's ellen. Az eljárásban további 32 borról állítja azt a felperes, hogy hamisítvány, vagy erősen megkérdőjelezhető eredetű. William Koch szerint a Christie's évek óta tudatosan vesz részt hamisítványok piacra juttatásában. A felperes nem csak anyagi kártérítést vár, de azt is szeretné elérni, hogy a cégnek az 1962-nél régebbi borok esetében kötelező legyen független eredetvizsgáló szakértőt is felkérnie. Koch állítása szerint több mint 7 millió dollárt költött az ügyek felgöngyölítésére. Elmondása szerint bennfentes tanúkkal tudja alátámasztani vádjait. Állítólag megtalálta azt a két német vésnököt, akik a Th. J. feliratot az ominózus palackokba gravírozták, illetve Christie's alkalmazottakat, akik készek a cégnél uralkodó visszásságokról tanúskodni. Az aukciósház szerint Koch vádjai megalapozatlanok, és készek a bíróság előtt is tisztázni álláspontjukat a kérdésben.

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.