A neves Wine Spectator magazin információi szerint huszonöt évvel ezelőtt 155.000 dollárért kelt el a világ legdrágább bora, amelyről eladója és a Christie's azt állították, hogy Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke rendelte Párizsból. A Th. J. felirattal megjelölt, 1787-es évjáratú bordói most bizonyíték abban a perben, amelyet Koch egy manhattani bíróságon indított a Christie's ellen. Az eljárásban további 32 borról állítja azt a felperes, hogy hamisítvány, vagy erősen megkérdőjelezhető eredetű.
William Koch szerint a Christie's évek óta tudatosan vesz részt hamisítványok piacra juttatásában. A felperes nem csak anyagi kártérítést vár, de azt is szeretné elérni, hogy a cégnek az 1962-nél régebbi borok esetében kötelező legyen független eredetvizsgáló szakértőt is felkérnie.
Koch állítása szerint több mint 7 millió dollárt költött az ügyek felgöngyölítésére. Elmondása szerint bennfentes tanúkkal tudja alátámasztani vádjait. Állítólag megtalálta azt a két német vésnököt, akik a Th. J. feliratot az ominózus palackokba gravírozták, illetve Christie's alkalmazottakat, akik készek a cégnél uralkodó visszásságokról tanúskodni.
Az aukciósház szerint Koch vádjai megalapozatlanok, és készek a bíróság előtt is tisztázni álláspontjukat a kérdésben.
Gyanúba keveredett a Christie's, hamis borok az aukción?
A floridai William Koch öt éve folytat keresztes hadjáratot a borhamisítás ellen. Legújabb akciójában a Christie's aukciósházat perli, amiért annak borászati részlege úgy engedett árverésre bocsátani italritkaságokat, hogy közben szerinte tudták: hamisítványokat adnak el - írja a Pénzcentrum.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.