Gyermekkel érkezőknek felárat számol az étterem

A fogyasztáson felül plusz díjat is kell fizetniük azoknak a szülőknek, akik kisgyermeküket is magukkal hozzák - adta hírül a Nők Lapja Café.

A nyugat-londoni Cosmo étterem a legkevésbé sem ideális helyszín egy családi ebédhez. Itt ugyanis az elfogyasztott ételek és italok árán felül fejenként 3 fontot, azaz nagyjából 1000 forintot számol fel a jelenlévő kisgyermekek után, mintegy „fájdalomdíjként”, amiért azok zavarják a többi vendég nyugalmát - írja a Nők Lapja Café

Az extra díjat azonban abban az esetben is meg kell fizetni, ha a gyermek történetesen csendben és nyugalomban üldögél az anyja ölében vagy az asztalnál, és senkit sem zavar. Sajtóértesülések szerint a minap előfordult például, hogy a díjat egy olyan anyukával is kifizettették, akinek 6 hetes kisbabája az étteremben tartózkodás idején egész végig békésen aludt. Amikor az anyuka megkérdezte, mégis miért kell fizetnie alvó gyermeke után, a pincér azt válaszolta, hogy azért, mert „foglalta a helyet”.

A NLCafé szerint a londoni étterem egyébként nem az első olyan vendéglátóegység, ahol nem szívesen látják a gyerekeket. Egy pennsylvaniai étteremből például egyenesen kitiltották a 6 év alatti gyermekeket, arra hivatkozva, hogy túlságosan zajosak. Sőt, a floridai Disney Worldben is üzemel olyan étterem, ahová 10 éven aluli gyermekkel tilos belépni. Biztos sokan felhördülnek, de tény, hogy egyik hely sem ment tönkre, sőt. (foto: San Francisco Cronicle)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.