Gyermekkel érkezőknek felárat számol az étterem

A fogyasztáson felül plusz díjat is kell fizetniük azoknak a szülőknek, akik kisgyermeküket is magukkal hozzák - adta hírül a Nők Lapja Café.

A nyugat-londoni Cosmo étterem a legkevésbé sem ideális helyszín egy családi ebédhez. Itt ugyanis az elfogyasztott ételek és italok árán felül fejenként 3 fontot, azaz nagyjából 1000 forintot számol fel a jelenlévő kisgyermekek után, mintegy „fájdalomdíjként”, amiért azok zavarják a többi vendég nyugalmát - írja a Nők Lapja Café

Az extra díjat azonban abban az esetben is meg kell fizetni, ha a gyermek történetesen csendben és nyugalomban üldögél az anyja ölében vagy az asztalnál, és senkit sem zavar. Sajtóértesülések szerint a minap előfordult például, hogy a díjat egy olyan anyukával is kifizettették, akinek 6 hetes kisbabája az étteremben tartózkodás idején egész végig békésen aludt. Amikor az anyuka megkérdezte, mégis miért kell fizetnie alvó gyermeke után, a pincér azt válaszolta, hogy azért, mert „foglalta a helyet”.

A NLCafé szerint a londoni étterem egyébként nem az első olyan vendéglátóegység, ahol nem szívesen látják a gyerekeket. Egy pennsylvaniai étteremből például egyenesen kitiltották a 6 év alatti gyermekeket, arra hivatkozva, hogy túlságosan zajosak. Sőt, a floridai Disney Worldben is üzemel olyan étterem, ahová 10 éven aluli gyermekkel tilos belépni. Biztos sokan felhördülnek, de tény, hogy egyik hely sem ment tönkre, sőt. (foto: San Francisco Cronicle)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.