Gyermekkel érkezőknek felárat számol az étterem

A fogyasztáson felül plusz díjat is kell fizetniük azoknak a szülőknek, akik kisgyermeküket is magukkal hozzák - adta hírül a Nők Lapja Café.

A nyugat-londoni Cosmo étterem a legkevésbé sem ideális helyszín egy családi ebédhez. Itt ugyanis az elfogyasztott ételek és italok árán felül fejenként 3 fontot, azaz nagyjából 1000 forintot számol fel a jelenlévő kisgyermekek után, mintegy „fájdalomdíjként”, amiért azok zavarják a többi vendég nyugalmát - írja a Nők Lapja Café

Az extra díjat azonban abban az esetben is meg kell fizetni, ha a gyermek történetesen csendben és nyugalomban üldögél az anyja ölében vagy az asztalnál, és senkit sem zavar. Sajtóértesülések szerint a minap előfordult például, hogy a díjat egy olyan anyukával is kifizettették, akinek 6 hetes kisbabája az étteremben tartózkodás idején egész végig békésen aludt. Amikor az anyuka megkérdezte, mégis miért kell fizetnie alvó gyermeke után, a pincér azt válaszolta, hogy azért, mert „foglalta a helyet”.

A NLCafé szerint a londoni étterem egyébként nem az első olyan vendéglátóegység, ahol nem szívesen látják a gyerekeket. Egy pennsylvaniai étteremből például egyenesen kitiltották a 6 év alatti gyermekeket, arra hivatkozva, hogy túlságosan zajosak. Sőt, a floridai Disney Worldben is üzemel olyan étterem, ahová 10 éven aluli gyermekkel tilos belépni. Biztos sokan felhördülnek, de tény, hogy egyik hely sem ment tönkre, sőt. (foto: San Francisco Cronicle)


Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.