Gyula is kapott egy kézműves sörfesztivált

Június 7. és 10. között első alkalommal rendezik meg Gyulán a várkertben a Kézműves Sörfesztivált - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

A négy nap alatt a kézműves sörremekek és a street food ételek lesznek a figyelem középpontjában, emellett meghirdették a Central European Beer Awards 2018 sörversenyt is. Magyarország mellett Belgiumból, Ausztriából, Szlovéniából, Szerbiából, Csehországból és Szlovákiából is neveztek kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, házi sörfőzők a megmérettetésre, tizennégy kategóriában összesen 167 mintát vizsgált meg a szakmai zsűri, a díjakat szombaton adják át - közölték. Pénteken szakmai konferenciát is szerveznek, ahol egyebek mellett a kisüzemi sörfőzés kulisszatitkairól, a sörforradalom hazai és nagyvilági megnyilvánulásáról és az új jövedéki törvényről is hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A fesztivál díszvendége Fót lesz.

Nem maradnak el a koncertek és a családi programok sem, csütörtökön az Edda Művek, pénteken Majka és Curtis és a Hooligans, szombaton az Apostol és a Tankcsapda lép fel. Vasárnap - amikor a rendezvény térítésmentesen látogatható - az Irigy Hónaljmirigy koncertezik. Görgényi Ernő polgármester a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján korábban elmondta, hogy Gyulán két kisüzemi sörfőzde működik és Békés megyében nagyon ismert a békésszentandrási főzde is, tehát a rendezvénynek nem csak a turisztikai háttere adott a megyében.

A rendezvény a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé "utóda" a Gyulai Pálinkafesztivált is szervező Varga-Bora Tímea korábban az MTI-nek elmondta, hogy 17 évig szervezték a békéscsabai eseményt, ám a költségek fedezésére sem saját, sem pályázati, sem önkormányzati forrás nem állt már rendelkezésre, a fesztivál színvonalából pedig nem szerettek volna engedni, ezért döntöttek úgy, hogy idén azt a rendezvényt nem szervezik meg. A gyulai önkormányzat azonnal a rendezvény mellé állt, ezért szerveztek a békési fürdővárosban egy új fesztivált - mondta.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.