Gyula is kapott egy kézműves sörfesztivált

Június 7. és 10. között első alkalommal rendezik meg Gyulán a várkertben a Kézműves Sörfesztivált - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

A négy nap alatt a kézműves sörremekek és a street food ételek lesznek a figyelem középpontjában, emellett meghirdették a Central European Beer Awards 2018 sörversenyt is. Magyarország mellett Belgiumból, Ausztriából, Szlovéniából, Szerbiából, Csehországból és Szlovákiából is neveztek kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, házi sörfőzők a megmérettetésre, tizennégy kategóriában összesen 167 mintát vizsgált meg a szakmai zsűri, a díjakat szombaton adják át - közölték. Pénteken szakmai konferenciát is szerveznek, ahol egyebek mellett a kisüzemi sörfőzés kulisszatitkairól, a sörforradalom hazai és nagyvilági megnyilvánulásáról és az új jövedéki törvényről is hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A fesztivál díszvendége Fót lesz.

Nem maradnak el a koncertek és a családi programok sem, csütörtökön az Edda Művek, pénteken Majka és Curtis és a Hooligans, szombaton az Apostol és a Tankcsapda lép fel. Vasárnap - amikor a rendezvény térítésmentesen látogatható - az Irigy Hónaljmirigy koncertezik. Görgényi Ernő polgármester a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján korábban elmondta, hogy Gyulán két kisüzemi sörfőzde működik és Békés megyében nagyon ismert a békésszentandrási főzde is, tehát a rendezvénynek nem csak a turisztikai háttere adott a megyében.

A rendezvény a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé "utóda" a Gyulai Pálinkafesztivált is szervező Varga-Bora Tímea korábban az MTI-nek elmondta, hogy 17 évig szervezték a békéscsabai eseményt, ám a költségek fedezésére sem saját, sem pályázati, sem önkormányzati forrás nem állt már rendelkezésre, a fesztivál színvonalából pedig nem szerettek volna engedni, ezért döntöttek úgy, hogy idén azt a rendezvényt nem szervezik meg. A gyulai önkormányzat azonnal a rendezvény mellé állt, ezért szerveztek a békési fürdővárosban egy új fesztivált - mondta.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.