Ha nincs jatt, nem mentek haza!

Elégedetlenek voltak az étteremben a kiszolgálással, rendőrségi kihallgatással végződött az este - foglalta össze a történetet a Nők Lapja Café.

A Marks család és néhány barátjuk pár napja a houstoni La Fisherman étteremben vacsoráztak. A személyzet udvariatlan volt, a megrendelt ételek közül nem mindegyiket kapták meg, és a poharaikat is elfelejtették újratölteni. Amikor megkapták a számlát, azon 17 százalékos szervizdíj - vagyis kötelező borravaló – szerepelt, ám ezt nem akarták kifizetni – számolt be róla a Click2Houston.com
Az asztaltársaság egyik tagja, Jasmin Marks jelezte az étterem vezetőjének, hogy elégedetlenek voltak a kiszolgálással, ezért kérik, hogy a szervizdíjat vonják le a számláról. Az étteremvezető azonban ebbe nem egyezett bele, Marksék viszont csak annyi pénzt voltak hajlandóak fizetni, amennyibe az elfogyasztott ételek és italok kerültek. A személyzet emiatt megakadályozta távozásukat az étteremből: egész egyszerűen rájuk zárták az ajtót és kihívták rendőrséget, mivel álláspontjuk szerint az, hogy nem fizettek szervizdíjat, olyan, mintha egyáltalán nem rendezték volna a számlát.

A kiérkező rendőrök kihallgatták őket, ám arra vonatkozólag ők sem foglaltak érdemben állást, hogy a kötelező borravaló elmaradása egyenértékű-e a teljes számla ki nem fizetésével.

Marksék végül a további kellemetlenségek elkerülése végett kifizették a szervizdíjat is, ugyanakkor panaszt tettek az étterem ellen. (forrás: NLC)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.