Ha nincs jatt, nem mentek haza!

Elégedetlenek voltak az étteremben a kiszolgálással, rendőrségi kihallgatással végződött az este - foglalta össze a történetet a Nők Lapja Café.

A Marks család és néhány barátjuk pár napja a houstoni La Fisherman étteremben vacsoráztak. A személyzet udvariatlan volt, a megrendelt ételek közül nem mindegyiket kapták meg, és a poharaikat is elfelejtették újratölteni. Amikor megkapták a számlát, azon 17 százalékos szervizdíj - vagyis kötelező borravaló – szerepelt, ám ezt nem akarták kifizetni – számolt be róla a Click2Houston.com
Az asztaltársaság egyik tagja, Jasmin Marks jelezte az étterem vezetőjének, hogy elégedetlenek voltak a kiszolgálással, ezért kérik, hogy a szervizdíjat vonják le a számláról. Az étteremvezető azonban ebbe nem egyezett bele, Marksék viszont csak annyi pénzt voltak hajlandóak fizetni, amennyibe az elfogyasztott ételek és italok kerültek. A személyzet emiatt megakadályozta távozásukat az étteremből: egész egyszerűen rájuk zárták az ajtót és kihívták rendőrséget, mivel álláspontjuk szerint az, hogy nem fizettek szervizdíjat, olyan, mintha egyáltalán nem rendezték volna a számlát.

A kiérkező rendőrök kihallgatták őket, ám arra vonatkozólag ők sem foglaltak érdemben állást, hogy a kötelező borravaló elmaradása egyenértékű-e a teljes számla ki nem fizetésével.

Marksék végül a további kellemetlenségek elkerülése végett kifizették a szervizdíjat is, ugyanakkor panaszt tettek az étterem ellen. (forrás: NLC)


Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.