Ha nincs jatt, nem mentek haza!

Elégedetlenek voltak az étteremben a kiszolgálással, rendőrségi kihallgatással végződött az este - foglalta össze a történetet a Nők Lapja Café.

A Marks család és néhány barátjuk pár napja a houstoni La Fisherman étteremben vacsoráztak. A személyzet udvariatlan volt, a megrendelt ételek közül nem mindegyiket kapták meg, és a poharaikat is elfelejtették újratölteni. Amikor megkapták a számlát, azon 17 százalékos szervizdíj - vagyis kötelező borravaló – szerepelt, ám ezt nem akarták kifizetni – számolt be róla a Click2Houston.com
Az asztaltársaság egyik tagja, Jasmin Marks jelezte az étterem vezetőjének, hogy elégedetlenek voltak a kiszolgálással, ezért kérik, hogy a szervizdíjat vonják le a számláról. Az étteremvezető azonban ebbe nem egyezett bele, Marksék viszont csak annyi pénzt voltak hajlandóak fizetni, amennyibe az elfogyasztott ételek és italok kerültek. A személyzet emiatt megakadályozta távozásukat az étteremből: egész egyszerűen rájuk zárták az ajtót és kihívták rendőrséget, mivel álláspontjuk szerint az, hogy nem fizettek szervizdíjat, olyan, mintha egyáltalán nem rendezték volna a számlát.

A kiérkező rendőrök kihallgatták őket, ám arra vonatkozólag ők sem foglaltak érdemben állást, hogy a kötelező borravaló elmaradása egyenértékű-e a teljes számla ki nem fizetésével.

Marksék végül a további kellemetlenségek elkerülése végett kifizették a szervizdíjat is, ugyanakkor panaszt tettek az étterem ellen. (forrás: NLC)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.