Hagyomány és Destillata

Nem kevesebb, mint 1662 párlatféleséget kóstolt végig két nap alatt a harminc tagú zsűri, ami alapból embert próbáló feladat, ráadásul a harmadik napon még egyszer végig kellett ízlelni az aranyérmes típusokat, hogy kiderüljön, melyek nyerik el a champion díjakat.

Mindezeket Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója mondta el a díjátadón tartott rövid beszédében. Hozzátette, ez a palackmennyiség huszasával dobozolva is megtöltötte volna az eseménynek helyet adó belvárosi étterem helyiségét.
Tíz ország, 187 főzdéje nevezett ezzel az impozáns mennyiségű párlattal az idei versenyre, Magyarországot 26 főzde képviselte. Eredményesen, hiszen a nemzetek összesítésében a harmadik helyen végeztünk a magunk 142 érmével.

A Nemzetgyőztes 20 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, megelőzve a holtversenyben második Vitalis Kft-t és a Pap és Pap Kft-t, valamint a szintén holtversenyes harmadik Gyulai Pálinka Manufaktúrát és a Gyümölcspárlat Bt-t. Az idei évben négy termék nyerte el az Év Párlata címet, kettő maximális pontszámot ért el: a Hegyközi Manufaktúra Kft. 2010-es Birs Pálinkája és a Vitalis Kft. 2011-es Márton és Lányai Szamóca Pálinkája.

A 26 magyar induló összességében 18 arany-, 65 ezüst- és 59 bronzérmet szerzett. Az idei versenyremekek között olyan különlegességek is megjelentek, mint a zelle, vagy sütőtök párlatok, melyek biztató jövőjét az elnyert ezüstérem bizonyíthatja.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.