Hagyomány és Destillata

Nem kevesebb, mint 1662 párlatféleséget kóstolt végig két nap alatt a harminc tagú zsűri, ami alapból embert próbáló feladat, ráadásul a harmadik napon még egyszer végig kellett ízlelni az aranyérmes típusokat, hogy kiderüljön, melyek nyerik el a champion díjakat.

Mindezeket Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója mondta el a díjátadón tartott rövid beszédében. Hozzátette, ez a palackmennyiség huszasával dobozolva is megtöltötte volna az eseménynek helyet adó belvárosi étterem helyiségét.
Tíz ország, 187 főzdéje nevezett ezzel az impozáns mennyiségű párlattal az idei versenyre, Magyarországot 26 főzde képviselte. Eredményesen, hiszen a nemzetek összesítésében a harmadik helyen végeztünk a magunk 142 érmével.

A Nemzetgyőztes 20 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, megelőzve a holtversenyben második Vitalis Kft-t és a Pap és Pap Kft-t, valamint a szintén holtversenyes harmadik Gyulai Pálinka Manufaktúrát és a Gyümölcspárlat Bt-t. Az idei évben négy termék nyerte el az Év Párlata címet, kettő maximális pontszámot ért el: a Hegyközi Manufaktúra Kft. 2010-es Birs Pálinkája és a Vitalis Kft. 2011-es Márton és Lányai Szamóca Pálinkája.

A 26 magyar induló összességében 18 arany-, 65 ezüst- és 59 bronzérmet szerzett. Az idei versenyremekek között olyan különlegességek is megjelentek, mint a zelle, vagy sütőtök párlatok, melyek biztató jövőjét az elnyert ezüstérem bizonyíthatja.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.