Hamarosan GastroPan

A GastroPan nemzetközi kiállítást idén 12. alkalommal rendezik meg Aradon az Expo Arad kiállítóközpontban szeptember 21-23 között. A kiállítók által bemutatott technológiákon túl, az idei GastroPan fő attrakcióját a szakmai versenyek fogják képezni, amelyek során a legkiválóbb, legtehetségesebb szakemberek mérik össze tudásukat az ország minden részéről - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az „Év kenyere” és az „Év tortája” minden bizonnyal idén is a legnépszerűbb versenykategóriák lesznek. A versenyzők 7 külön kategóriában mérhetik össze tehetségüket, művészi érzéküket, innovatív készségeiket és szakmaiságukat. A győztesek jutalma nem csupán a trófeák, kupák és érmek sokaságából tevődik össze, hanem egy páratlan lehetőséget nyújt hogy a résztvevők népszerűséget, ismeretséget szerezzenek a szakmában.

A kiállítás első napján, szeptember 21 –én a cukrászati versenyek kapják a főszerepet. Az „Év tortája” trófea elnyeréséhez a versenyzőknek egy őshonos gyümölcsök felhasználásával készített tortát kell megalkotni, amely egyszerre látványos, kreatív és ízletes. A cukrászművészek és tortadíszítők a cukorpasztából készített művészeti alkotás kategóriában versenyezhetnek, amelynek tematikája: „A világ csodái”.

A pék-és sütőipari versenyre szánt nap szeptember 22. Az „Év kenyere” trófea megszerzésére, két kategóriában is lehetőséget kapnak a szakemberek: Kézműves valamint ipari termelés kategóriában. A két kategória a gyártott mennyiség és alkalmazott gyártási technológia szempontjából is határozottan elkülöníthető egymástól. Ugyanebben a versenyszegmensben a résztvevők gyerekek számára készített gluténmentes péksütemények készítésében is megmutathatják rátermettségüket.
A kulináris versenyek napja szeptember 23. A séfek egyénileg vagy csapatban is versenyezhetnek, a feladat egy ünnepi hidegtál, egy tradicionális román fogás, egy vegán alapú készítmény és egy gourmet menü megalkotása lesz.


A GastroPan kiállítás szeptember 21-23 között várja látogatóit 10:00 - 18:00 óra között. A belépés meghívóval történik vagy belépési űrlappal amely ingyenesen letölthető a www.gastropan.ro oldalról. Úgyszintén érvényben maradnak a 2020-ra kiadott GastroPan meghívók és belépők.


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.