A fejlesztés révén a Laroba lett az első négycsillagos szálloda Alsóörsön. Az eddigi 28 szobához újabb ötöt létesítettek, így telt ház esetén 70 vendéget tudnak elhelyezni. Bővült a konferenciaterem, újdonság a wellness-részleg, a két jacuzzi és a vízforgató medence, továbbá korszerűsítették a hotelban a fűtő- és hűtőberendezéseket. A fejlesztési tanács elnöke elmondta: 2007-2008. között a balatoni kiemelt üdülőkörzet 10 milliárd forintnyi uniós támogatást kapott, s ennek felét turisztikai fejlesztésekre fordíthatták. Létrejött a Balaton-parton összesen 200 szállodai szoba, így újulhat meg Balatonfüred reformkori városmagja és valósulhat meg a Kiserdő rehabilitációja, Csopakon pedig strandokat újíthatnak fel. A turisztikai fejlesztéseken túl a 10 milliárdos juttatásból lehetett felújítani a balatoni településeken 10 iskolát, hat egészségügyi intézményt és megújult 26 kilométernyi útszakasz is - mondta Pál Béla, rámutatva: Alsóörs például 130 millió forint uniós támogatást nyert el az elmúlt három évben. Kirschner Lászlóné, a kft. ügyvezetője, tulajdonos elmondta: a szálloda tavaly és az azt megelőző évben is 90 százalékos kihasználtsággal működött, a vendégeik 83 százaléka pedig hazai volt. A 2002. óta működő szálloda legjobb éve a 2008-as volt, akkor 230 millió forintos árbevételt értek el - tájékoztatott a tulajdonos. (MTI)
Hamarosan nyílik Alsóörs első négycsillagos szállodája
Száztíz millió forintos beruházással bővítette az alsóörsi Laroba Hotelt a tulajdonos K. Catering Kft.; a fejlesztési összegből 43 milliót tesz ki az uniós támogatás - mondta Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hétfőn, az építkezés bokrétaünnepe alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.