Hamarosan nyílik Alsóörs első négycsillagos szállodája

Száztíz millió forintos beruházással bővítette az alsóörsi Laroba Hotelt a tulajdonos K. Catering Kft.; a fejlesztési összegből 43 milliót tesz ki az uniós támogatás - mondta Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hétfőn, az építkezés bokrétaünnepe alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A fejlesztés révén a Laroba lett az első négycsillagos szálloda Alsóörsön. Az eddigi 28 szobához újabb ötöt létesítettek, így telt ház esetén 70 vendéget tudnak elhelyezni. Bővült a konferenciaterem, újdonság a wellness-részleg, a két jacuzzi és a vízforgató medence, továbbá korszerűsítették a hotelban a fűtő- és hűtőberendezéseket. A fejlesztési tanács elnöke elmondta: 2007-2008. között a balatoni kiemelt üdülőkörzet 10 milliárd forintnyi uniós támogatást kapott, s ennek felét turisztikai fejlesztésekre fordíthatták. Létrejött a Balaton-parton összesen 200 szállodai szoba, így újulhat meg Balatonfüred reformkori városmagja és valósulhat meg a Kiserdő rehabilitációja, Csopakon pedig strandokat újíthatnak fel. A turisztikai fejlesztéseken túl a 10 milliárdos juttatásból lehetett felújítani a balatoni településeken 10 iskolát, hat egészségügyi intézményt és megújult 26 kilométernyi útszakasz is - mondta Pál Béla, rámutatva: Alsóörs például 130 millió forint uniós támogatást nyert el az elmúlt három évben. Kirschner Lászlóné, a kft. ügyvezetője, tulajdonos elmondta: a szálloda tavaly és az azt megelőző évben is 90 százalékos kihasználtsággal működött, a vendégeik 83 százaléka pedig hazai volt. A 2002. óta működő szálloda legjobb éve a 2008-as volt, akkor 230 millió forintos árbevételt értek el - tájékoztatott a tulajdonos. (MTI)


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.