Hamarosan nyílik Alsóörs első négycsillagos szállodája

Száztíz millió forintos beruházással bővítette az alsóörsi Laroba Hotelt a tulajdonos K. Catering Kft.; a fejlesztési összegből 43 milliót tesz ki az uniós támogatás - mondta Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hétfőn, az építkezés bokrétaünnepe alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A fejlesztés révén a Laroba lett az első négycsillagos szálloda Alsóörsön. Az eddigi 28 szobához újabb ötöt létesítettek, így telt ház esetén 70 vendéget tudnak elhelyezni. Bővült a konferenciaterem, újdonság a wellness-részleg, a két jacuzzi és a vízforgató medence, továbbá korszerűsítették a hotelban a fűtő- és hűtőberendezéseket. A fejlesztési tanács elnöke elmondta: 2007-2008. között a balatoni kiemelt üdülőkörzet 10 milliárd forintnyi uniós támogatást kapott, s ennek felét turisztikai fejlesztésekre fordíthatták. Létrejött a Balaton-parton összesen 200 szállodai szoba, így újulhat meg Balatonfüred reformkori városmagja és valósulhat meg a Kiserdő rehabilitációja, Csopakon pedig strandokat újíthatnak fel. A turisztikai fejlesztéseken túl a 10 milliárdos juttatásból lehetett felújítani a balatoni településeken 10 iskolát, hat egészségügyi intézményt és megújult 26 kilométernyi útszakasz is - mondta Pál Béla, rámutatva: Alsóörs például 130 millió forint uniós támogatást nyert el az elmúlt három évben. Kirschner Lászlóné, a kft. ügyvezetője, tulajdonos elmondta: a szálloda tavaly és az azt megelőző évben is 90 százalékos kihasználtsággal működött, a vendégeik 83 százaléka pedig hazai volt. A 2002. óta működő szálloda legjobb éve a 2008-as volt, akkor 230 millió forintos árbevételt értek el - tájékoztatott a tulajdonos. (MTI)


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.