Bár a Dobogó Pincészet méretét tekintve nem nevezhető jelentősnek, boraikkal már számos nemzetközi versenyen bizonyítottak. Az idei év azonban mérföldkő a pincészet életében. Májusban ugyanis – immár harmadik alkalommal, három egymást követő évben – a Dobogó Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006-os évjáratával nemcsak a világ legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards Trófeáját nyerték meg a legjobb édes bor kategóriában, hanem az egyik legrangosabb magyar borverseny, a Pannon Bormustra is csúcsborának kiáltotta ki a pincészet Aszúját.
A Dobogó filozófiája a kezdetek óta az, hogy kis mennyiségben készítsen Tokaji Aszút, amely egyrészről hű marad a borrégió több százéves hagyományaihoz, ugyanakkor friss, vibráló, dinamikus, játékos értelmezése Tokajnak; tükrözve talán a fiatal tulajdonosi személyiséget is.
„Eleinte nem is akartuk nevezni ezt az aszúnkat a londoni Decanter versenyre, mert egyszerűen elképzelhetetlennek tartottuk, hogy a bor-szakma Oscar-díját sorozatban, három egymást követő évben megnyerjünk. Most már nagyon örülök, hogy mégiscsak a 2006-os évjáratú aszúnkkal indultunk a versenyen.” – fogalmazott Zwack Izabella.
Domokos Attila is nagyon büszke a tripla sikerre, amely komoly mércét állított nekik. “Ez egy rendkívüli eredmény számunkra, azt bizonyítja, hogy a minőséget a világon mindenütt elismerik. Dobogón minden egyes csepp bort legjobb szakmai tudásunk szerint állítunk elő. Ez a tripla siker nemcsak eddigi munkánk elismerése, hanem kihívás is a jövőre nézve.” – mondta a fiatal borász.
A Dobogó Aszúját a nemzetközi borvilág egyik nagyra becsült szakembere, Carolyne Gilby Master of Wine is méltatta: „A bor csodálatosan kifejező, illatában ananász és fehérhúsú őszibarack bomba robban, izében gazdag, kerek, kiegészülve Furmintos jegyekkel gyönyörűen vibráló, ásványos savai egyensúlyban vannak a magas cukortartalommal. Egy igazán remek példa arra, hogy miért a Tokaji a világ egyik legnagyobb édes bora.”
A pincészet folyamatosan fejleszti borászati technológiáját, célja, hogy minden évben az adott évjárat legszebb arcát mutassa meg. A bor mellett a pincészet – alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez – Dobogó Blue név alatt kéksajt különlegességgel, illetve Dobogó Ishtar név alatt balzsamecettel színesíti palettáját. (www.gazdasagiportal.hu)