Házi bivaly és gyöngytyúk a Debrecziner idei főszereplői

 Idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 24-én és 25-én rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás tó partján - hangzott el a rendezvényt beharangozó pénteki debreceni sajtótájékoztatón.

Debrecen megújult turisztikai stratégiájának fontos eleme, hogy egyre több olyan rendezvény legyen, amely a modern helyi gasztronómiát mutatja be - mondta az Ikon Debrecen étteremben rendezett sajtótájékoztatón a város turisztikáért is felelős alpolgármestere.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), hozzátette: a Debrecziner Gourmet Fesztivál a zászlóshajója ennek a koncepciónak, mivel olyan kulináris hagyományokat mutat be hitelesen, amelyek Debrecen jó hírét erősítik. Tavaly az azóta hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbász volt a rendezvény középpontjában, idén pedig a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) autentikus ízeire koncentrál a fesztivál - jelezte.
   

Balogh Károly, az Ikon Debrecen társtulajdonosa, a fesztivál főszervezője szerint a fejlett gasztronómia jövője a minőségi termékeket előállító helyi kistermelőkre és a modern oktatásra épül, ezért az Ikon szeretne kezdeményező szerepet betölteni ezek ösztönzésében, fejlesztésében.


Ennek érdekében a Debrecziner Gourmet Fesztivál a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSzC) együttműködve lehetővé teszi, hogy a rendezvény alatt a tanulók a résztvevő éttermeknél sztázsoljanak (gyakornokoskodjanak) és részt vehessenek a szakmai bemutatókon.
   

Pataky Péter séf, a fesztivál szakmai vezetője hozzátette: a kétnapos programban ismert magyar séfek folyamatosan új utakat keresve, kreatív módon készítik el saját ételeiket. Idén a Hortobágy alapanyagai: a magyar szürkemarha, a házi bivaly, a racka és a gyöngytyúk kerülnek a középpontba. A tálaláshoz biológiailag lebomló tányérokat és evőeszközöket használnak az éttermek.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.