Az élelmiszerek és a nem alkoholtartalmú italok inflációja júliusban 12,3 százalékkal nőtt az előző évihez képest a hivatalos adatok szerint Nagy-Britanniában. A húsok árai 16,3 százalékkal emelkedtek, és volt olyan élelmiszer is, amelyet 30-40 százalékkal adtak drágábban a tavalyinál. A legtöbb szállodánál és cateringes cégnél emiatt 2-3 százalékkal is csökkent a profit, amit úgy próbálnak ellensúlyozni, hogy a helyi termelőktől szerzik be az alapanyagokat. Így legalább az üzemanyagon tudnak spórolni valamennyit. Kiderült az is, hogy a konyhai pazarlásokat is lehet még csökkenteni. „Azokat a részeket, amiket korábban kidobtunk, most felhasználjuk más ételek készítéséhez.” – mondta Simon Hirst, a London One’s Aldwych Hotel igazgatója. Vizsgálják azt is, melyek azok az ételek, amelyeken a legnagyobb hasznuk van. (www.caterersearch.com)
Helyben szerzik be az alapanyagokat az angol hotelek és cateringesek
A cateringesek és a szállodások úgy próbálják felvenni a harcot a növekvő energiaárakkal és az élelmiszer-inflációval, hogy helyi alapanyagokat használnak.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.