A kiadvány nemcsak a hazai étlapokon a leggyakrabban előforduló ételneveket tartalmazza, hanem azokat a kifejezéseket is, amelyek az étlap készítése során szükségesek (például „A konyhafőnök ajánlja”, „Húsételek”, „I. osztályú étterem”), és kitér például a dátumozásra is. Az Ételszótár célja, hogy megkönnyítse az éttermek számára a nyelvtani és szakmai szempontból is tökéletes étlap elkészítését. Galla György szerint ez egyelőre nagyon sok étteremnél jelent problémát, pedig ha megoldanák, előbb-utóbb gazdasági teljesítményüket is kedvezően befolyásolná. „…Idegenforgalmunk bővülésével színvonalas éttermeink étlapjain is a szó szoros értelmében meg kell valósítani a „hét nyelven beszélést” külföldi vendégeink kulturált ellátása érdekében.” – tette hozzá a szerző.
Hétnyelvű ételszótár jelent meg
Mintegy ezer ételnév hét nyelvre – németre, angolra, franciára, olaszra, spanyolra, olaszra és oroszra - fordított megfelelőjét tartalmazza a Galla György szerkesztésében és a Mezőgazda Kiadó kiadásában a napokban megjelent Ételszótár.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében
Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.