Hétvégén latin fiesta a Westend tetején

Szeptember 23. és 25. között a Westend Tetőkertjében kulturális elemekkel is kiegészülő latin-amerikai gasztrofesztivált rendeznek, a Fiesta en Westendet. Az ingyenesen látogatható rendezvényen négy dél-amerikai nagykövetség teszi tiszteletét, és a látogatók megismerkedhetnek a dél-amerikai konyhával is. Lesznek kulturális programok, koktélkészítő workshop, zenei előadások és tüzes latin táncok is - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A hétvégén utánozhatatlan latin-amerikai hangulatban lehet részed a város felett, a Westend Tetőkert ölelésében és persze a tangópartneredében, ha szeretnéd kipróbálni ezt a lenyűgöző táncot. A forró ritmusokon kívül ízletes ételekkel és különleges italokkal készülnek a vendéglátók. Négy nagykövetség mutatkozik be: a mexikói, az argentin, a kolumbiai és az ecuadori. A gasztronómiai élmények mellett a dél-amerikai italkultúrába betekintést nyújtó workshopok is lesznek. Akinek kedve van, megismerkedhet a legnépszerűbb italok történetével, és elkészítheti élete legjobb, de legalábbis legautentikusabb margaritáját.

Lesz brazil, vagy éppen mexikói-argentin zenei műsor, de vehetünk akár spanyol nyelvleckét is! Aki pedig nem tud választani egy forró latin este és a 23-án közvetített Magyarország-Németország focimeccs között, annak jó hír, hogy a Tetőkertben közvetítik a mérkőzést is. A Westend rendezvényein a fenntarthatóság is fontos szerepet játszik, ezért az italokat ezúttal is tokenre visszaváltható repoharakban kínálják majd, ami 400 forintért vásárolható meg. Aki pedig letölti a Westend applikációját és beregisztrál, annak a repohárhoz kupon is jár, így egy poharat ajándékba kap.

A kiállítók sora folyamatosan bővül, a program alakulása, valamint az étel- és italkínálat nyomon követhető a fesztivál Facebook eseményében.

Helyszín: Westend Tetőkert (1062 Budapest, Váci út 1-3.) 

Időpont: 2022. szeptember 23. 16:00 – szeptember 25. 23:00


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.