Hétvégén latin fiesta a Westend tetején

Szeptember 23. és 25. között a Westend Tetőkertjében kulturális elemekkel is kiegészülő latin-amerikai gasztrofesztivált rendeznek, a Fiesta en Westendet. Az ingyenesen látogatható rendezvényen négy dél-amerikai nagykövetség teszi tiszteletét, és a látogatók megismerkedhetnek a dél-amerikai konyhával is. Lesznek kulturális programok, koktélkészítő workshop, zenei előadások és tüzes latin táncok is - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A hétvégén utánozhatatlan latin-amerikai hangulatban lehet részed a város felett, a Westend Tetőkert ölelésében és persze a tangópartneredében, ha szeretnéd kipróbálni ezt a lenyűgöző táncot. A forró ritmusokon kívül ízletes ételekkel és különleges italokkal készülnek a vendéglátók. Négy nagykövetség mutatkozik be: a mexikói, az argentin, a kolumbiai és az ecuadori. A gasztronómiai élmények mellett a dél-amerikai italkultúrába betekintést nyújtó workshopok is lesznek. Akinek kedve van, megismerkedhet a legnépszerűbb italok történetével, és elkészítheti élete legjobb, de legalábbis legautentikusabb margaritáját.

Lesz brazil, vagy éppen mexikói-argentin zenei műsor, de vehetünk akár spanyol nyelvleckét is! Aki pedig nem tud választani egy forró latin este és a 23-án közvetített Magyarország-Németország focimeccs között, annak jó hír, hogy a Tetőkertben közvetítik a mérkőzést is. A Westend rendezvényein a fenntarthatóság is fontos szerepet játszik, ezért az italokat ezúttal is tokenre visszaváltható repoharakban kínálják majd, ami 400 forintért vásárolható meg. Aki pedig letölti a Westend applikációját és beregisztrál, annak a repohárhoz kupon is jár, így egy poharat ajándékba kap.

A kiállítók sora folyamatosan bővül, a program alakulása, valamint az étel- és italkínálat nyomon követhető a fesztivál Facebook eseményében.

Helyszín: Westend Tetőkert (1062 Budapest, Váci út 1-3.) 

Időpont: 2022. szeptember 23. 16:00 – szeptember 25. 23:00


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.