Hírességekkel és séfekkel folytatódik az éttermeket segítő kampány

Tovább folytatja a Magyar Turisztikai Ügynökség a néhány héttel ezelőtt elkezdett kampányát, amelynek célja, hogy a házhozszállítás népszerűsítésével segítse a nehéz helyzetbe került éttermeket. A kezdeményezéshez több véleményvezér és ismert ember csatlakozott már, és maguk a séfek, étterem-tulajdonosok is beszélnek majd arról: az ő életükben, a munkájukban, a dolgozóik boldogulásában mit jelent a #jótettem kampány.

A #jótettem kezdeményezés arra buzdít, hogy aki teheti, rendelje házhoz kedvenc ételeit a kedvenc éttermeiből, hiszen ezzel nemcsak jót ehet, hanem jót is tehet. A házhoz szállított ételekkel nem kell lemondaniuk kedvenc ízeikről azoknak, akik otthon maradnak, onnan dolgoznak, vagy egyszerűen csak nem szeretnének közösségbe menni. Emellett segítenek is a rendelésükkel abban, hogy az éttermek ne kerüljenek súlyos gazdasági helyzetbe, és ne kelljen bezárniuk. A kezdeményezés elindulása óta eltelt hetekben több ismert ember csatlakozott a kampányhoz, olyanok, mint például Puskás Péter, Görög Zita, Szinetár Dóra, Tokár Tamás vagy Esztergályos Patrik. Ők a saját példájukon keresztül népszerűsítették a #jótettem kezdeményezést, feltöltötték az Instagramra a fotóikat a rendelt ételükről , és arról is írtak, hogy miért döntöttek a házhoz szállítás mellett. A fényképeiknek és a sztorijaiknak köszönhetően majdnem 700 ezer alkalommal jelent meg különböző formákban az Instagramon a #jótettem kezdeményezés.

 

A következő időszakban rövid kisfilmekkel folytatódik majd a kezdeményezés népszerűsítése, ezekben ismert séfek, étteremtulajdonosok és a szakma képviselői mondják majd el: hogyan segítenek nekik a nehéz helyzet túlélésében az ilyen és ehhez hasonló kampányok.

Forrás: Turizmus Online


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.