Hogyan tároljuk a citromot?

A citromokat a konyhapulton tárolni egy tálban tömören szólva badarság. Ilyenkor tulajdonképpen csak elpazaroljuk a sárga és fanyar gyümölcsökre költött, nehezen megkeresett pénzünket.

Jóllehet, a citrom nem a legdrágább árucikk a szupermarketekben, de azért nincs ingyen – hívja fel figyelmünket a Huffington Post. És mivel e lédús termény [a salátadresszingtől a halételekig számtalan étel (és ital) ízesítéséhez] bármikor jól jön a konyhában, gyakran jelentős tételt képviselhet a házi költségvetésben. Egy szó, mint száz, fontos megtanulni a citromtárolás legjobb módszerét.

Szerencsére az America’s Test Kitchen munkatársai megtalálták a megoldást savanyú kedvencünk ideális elraktározásához. A lényeg, hogy lezárt (ez fontos), műanyag (ez is) zacskóban tegyük a hűtőbe, és így négyszer hosszabb ideig eláll a gyümölcs annál, mintha csak kint hagytuk volna a konyhapulton.

Ez utóbbi helyen, a közhiedelemmel ellentétben a citrom még a vastag héja dacára is egy hét alatt kiszáradhat. A lezárt plasztiktasakban, a frigóba helyezett kedvencünk átellenben akár egy hónapig is üde maradhat. Ez nem csak pénzt takaríthat meg nekünk, de azt is garantálja, hogy a friss gyümölcs mindig rendelkezésünkre álljon, amikor csak megkívánjuk az ízét.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

Forrás: Élelmiszer Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.