Jóllehet, a citrom nem a legdrágább árucikk a szupermarketekben, de azért nincs ingyen – hívja fel figyelmünket a Huffington Post. És mivel e lédús termény [a salátadresszingtől a halételekig számtalan étel (és ital) ízesítéséhez] bármikor jól jön a konyhában, gyakran jelentős tételt képviselhet a házi költségvetésben. Egy szó, mint száz, fontos megtanulni a citromtárolás legjobb módszerét.
Szerencsére az America’s Test Kitchen munkatársai megtalálták a megoldást savanyú kedvencünk ideális elraktározásához. A lényeg, hogy lezárt (ez fontos), műanyag (ez is) zacskóban tegyük a hűtőbe, és így négyszer hosszabb ideig eláll a gyümölcs annál, mintha csak kint hagytuk volna a konyhapulton.
Ez utóbbi helyen, a közhiedelemmel ellentétben a citrom még a vastag héja dacára is egy hét alatt kiszáradhat. A lezárt plasztiktasakban, a frigóba helyezett kedvencünk átellenben akár egy hónapig is üde maradhat. Ez nem csak pénzt takaríthat meg nekünk, de azt is garantálja, hogy a friss gyümölcs mindig rendelkezésünkre álljon, amikor csak megkívánjuk az ízét.
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám
Forrás: Élelmiszer Online